1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya ve Çin'den ortak tatbikat
Rusya ve Çin'den ortak tatbikat

Rusya ve Çin'den ortak tatbikat

Rusya ve Çin donanmaları, gelecek hafta Japon Denizi'nde ortak askeri tatbikat gerçekleştirecek. İki ülkeden deniz subayları ve savaş pilotları, koordineli şekilde hem karada hem suda saldırı çalışmaları yapacak.

A+A-

İki ülkenin donanmalarının katılacağı Japon Denizi'ndeki ortak tatbikat, 20-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. İki ülke tatbikatta, savaş gemileri ve uçaklarla deniz birliği indirilmesi manevraları yapacak. Çin filosunda, yedi savaş gemisi, altı helikopter, beş savaş uçağı, 21 denizde ve karada gidebilen amfibik araç ve 100 asker bulunuyor. Tatbikata katılacak Rusya Pasifik Filosu ise 20 savaş gemisi, iki denizaltı, 10 savaş uçağı, dokuz amfibik araç ve 200 askerden oluşacak.

Çin resmi haber ajansı Xinhua'ya konuşan Çinli bir kaynak, tatbikatın üçüncü ülkeleri hedef almadığını vurgulayarak askeri manevraların Rusya ve Çin arasında oluşturulan yıllık tatbikat çizelgesi çerçevesinde yapılacağını kaydetti.

Japon Denizi'nin Rusya, Japonya, Kuzey ve Güney Kore'ye kıyısı bulunuyor. Çin ve Rusya orduları daha önce bu denizde ortak tatbikat düzenlememişti.

Çin filosu, cumartesi günü Quingdo Limanı'ndan ayrılarak Rusya'nın Vladivostok kentine doğru hareket etti. Vladivostok Limanı'na perşembe günü ulaşması beklenen Çin savaş gemileri, burada halkın ziyaretine de açılacak.

virahaber.com

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.