1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya ve Fransa, Mistral tazminatında anlaştı!
Rusya ve Fransa, Mistral tazminatında anlaştı!

Rusya ve Fransa, Mistral tazminatında anlaştı!

Kırım ve Ukrayna yüzünden Rusya'ya teslim edilmeyen Mistral tipi helikopter gemileri konusunda Fransa ile yürütülen müzakerelerin tamamlandığı, gemiler için tazminat miktarı ile tarihlerin belirlendiğini açıklandı.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı'nın askeri işbirliğinden sorumlu Yardımcısı Vladimir Kojin, Mistral tipi helikopter gemileri konusunda Fransa ile yürütülen müzakerelerin tamamlandığını, teslim edilmeyen gemiler için tazminat miktarı ile tarihlerin belirlendiğini açıkladı.

Vladimir Kojin, "Görüşmeler tamamlandı, yapılacak ödemelerin miktarı ve tarihleri belirlendi. Umarım, sözleşmenin feshine ilişkin anlaşma en kısa sürede imzalanır ve Fransa'nın bize ödeyeceği tazminatın miktarı açıklanır" dedi.

İki ülke arasında 2012 yılında yapılan anlaşmaya göre, Fransa'nın Rusya'ya Mistral tipi iki helikopter taşıyıcı gemi yaparak teslim etmesi gerekiyordu. Maliyetlerinin toplam 1,2 milyar euro olduğu bilinen gemilerden birinin anlaşma gereği 2014, diğerinin ise 2015'te teslim edileceği açıklanmıştı. Ancak Fransa, Ukrayna politikasını gerekçe göstererek, gemilerin Rusya'ya teslimatını askıya almıştı. Son birkaç aydır iki ülke temsilcileri, gemilerin akıbetini belirlemek için müzakereler yürütüyordu. Sonunda, Fransa'nın gemiler için aldığı parayı iade etmesi kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 1040 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.