1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rüzgar esmeyince yelken yarışması iptal edildi
Rüzgar esmeyince yelken yarışması iptal edildi

Rüzgar esmeyince yelken yarışması iptal edildi

Batman'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Nehri'nde yapılması planlanan yelken yarışması, rüzgar esmeyince iptal edildi.

A+A-

Batman'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Nehri'nde yapılması planlanan yelken yarışması, rüzgar esmeyince iptal edildi. Dicle Nehri'ne açılan bir yelkeni ise, akıntıya kapılınca motorlu botlar ile iple çekilip kurtarıldı.

Batman Üniversitesi Dicle Nehri kampusu alanında yapılması planlanan yelken yarışması rüzgara takıldı. Bitlis'in Tatvan İlçesi'nden getirilen yelken takımı rüzgar esmeyince suya giremeyip karada kaldı. Tatvan'dan yarışma için getirilen 6 kişilik yelken takımından biri deneme amaçlı açıldığı Dicle'de akıntıya kapıldı. Güvenlik botları akıntıya kapılan yelkeni iple kurtardı. Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Aydın Durmuş ve vatandaşların katıldığı etkinlikte yelkenciler, Biz yelken yarışması için geldik. Rüzgar olmayınca yelkenlerimizi suya indirmedikdedi. Batman Vali Yardımcısı Aksoy, turizm haftası etkinlikleri kapsamında sanat ve spor dünyasından ünlü konukları ağırladıklarını ifade ederek, Bugün Dicle'de yelken sporu için geldik, ancak yelken sporu yeri nehir değil. Daha çok deniz özelikle Avrupa'da denizi olmayan ülkelerde daha çok göllerde yapılan bir spordur. Şuanda bulunduğumuz alan Ilısu Barajı altında kalacak. Ondan sonra su sporları daha uygun bir ortam olacak. Biz bu bölgede su sporlarını yapabileceğini pek müsabaka anlamda değil, sportif oyunlar için yapılabileceğin göstermek için yelken grubu getirdik, şansımıza rüzgar da yok. Barış süreciyle birlikte bölgemize yoğun bir turist akını olduğunu görüyoruz. Bugün Türkiye'nin her bölgesinden Hasankeyf'e turist grubunu gerebilirsiniz. Bu yıl özelikle uzak doğudan ziyaretçi sayısı arttı dedi.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.