1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. RWE ve Demirer Enerji'den satış anlaşması
RWE ve Demirer Enerji'den satış anlaşması

RWE ve Demirer Enerji'den satış anlaşması

Avrupa’nın önde gelen elektrik ve gaz şirketlerinden RWE, Türkiye’nin en büyük rüzgar enerjisine dayalı üretim kapasitesine sahip ve ülkede ilk rüzgar santrali yatırımını gerçekleştiren Demirer Enerji ile anlaştı.

A+A-

RWE, anlaşma kapsamında 39,2 MW kapasiteli MARE ve 30,4 MW kapasiteli ANEMON rüzgar santrallerinin 2013 yılı üretiminin tamamını satın aldı.

İstanbul’da gerçekleşen imza töreninde Demirer Holding ve RWE yöneticileri bir araya geldi.

İşbirliği konusunda memnuniyetlerini ifade eden taraflar, enerji sektörüyle ilgili olumlu mesajlar verdiler. Bu tarz anlaşmaların enerji ticaretinin desteklenmesi ve geliştirilmesinde büyük önem arz ettiğini vurgulayan RWE Turkey Holding A.Ş. CEO’su Dr. Andreas Radmacher, “Türkiye’de enerji arz güvenliğini ve çevre dostu enerji üretimini destekliyor, müşterilerimize yenilikçi ürün seçenekleri sunarak sektöre katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi. Türk elektrik piyasasına bir ivme kazandırarak daha likit ve şeffaf bir elektrik toptan ticaret ortamı oluşmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Dr. Radmacher “Türkiye’de ilk Avrupa Enerji Ticareti Federasyonu (EFET) sözleşmesini imzalayarak toptan satış piyasasındaki standartlaşma adına önemli bir adım attık. Demirer Enerji ile imzaladığımız EFET sözleşmesi ile sürdürülebilir ve uzun vadeli işbirliğimizin temelini attık.” dedi.

Enerji tedarik zincirinde üretimden son tüketiciye kadar her halkada faaliyet gösterdiklerini belirten Dr. Radmacher, “RWE vizyonuyla örtüşen, sektörün öncü firması Demirer Enerji ile yapılan işbirliğinden mutluluk duymaktayız.” dedi.

Demirer Holding Yönetim Kurulu Üyesi Önder Demirer ise imzalanan sözleşme ile sektöre örnek olduklarını belirtti. Demirer, “Türkiye’nin ilk rüzgâr santralini 1998 yılında faaliyete geçirdik ve hâlen sektördeki en büyük oyunculardan biriyiz. Türkiye ekonomisinin gelişimi için enerji sektörünün artan ihtiyaçlarının bilinciyle yatırımlarımızı sürdürmekteyiz. Her iki taraf için de fayda sağlayan bu anlaşma ile iş ortağımız RWE elektrik satışında ticari riski üstlenerek bizim de uzmanlık alanımız olan yatırım alanlarına odaklanabilmemize imkan sağlıyor. Biz de Demirer Enerji olarak, gerek yaptığımız yatırımlar gerekse bu tarz olumlu işbirlikleriyle sektöre katkıda bulunmaya devam ediyoruz” dedi.

RWE AG Hakkında
RWE, Avrupa’nın önde gelen beş elektrik ve gaz şirketlerinden biridir. Şirket elektrik ve gaz üretimi, ticareti, iletimi ve satış alanlarında faaliyet göstermektedir. 72 binin üzerinde çalışanı ile şirket, Avrupa’da 17 milyonun üzerinde müşterisine elektrik ve yaklaşık 8 milyon müşterisine gaz temin etmektedir. RWE, 2011 yılında 52.7 milyar Euro konsolide gelir elde etmiştir. RWE, enerji üreticileri arasında Almanya’da birinci, Hollanda ve İngiltere’de üçüncü sırada yer almaktadır. Şirket, Orta ve Güneydoğu Avrupa’daki konumunu sürekli olarak geliştirmektedir. Yenilenebilir enerji bu alanda önemli rol oynamaktadır.
www.rwe.com.tr

Demirer Enerji Hakkında
Demirer Holding bünyesinde bulunan Demirer Enerji, 1996 yılında rüzgâr enerjisi alanında çalışmalara başlamış ve Türkiye’nin ilk rüzgâr santrali yatırımını gerçekleştirmiştir. 1998 yılında Türkiye'nin ilk rüzgâr santrali olan Alize Germiyan RES'i Alaçatı’da devreye almış, 2000 yılında 10.2MW kurulu gücündeki Bores Bozcaada RES’i faaliyete geçirmiştir. Bugün, Türkiye genelinde 16 adet rüzgâr santralı bulunan Demirer Holding’in Kurulu gücü, 100% Demirer iştiraki olan rüzgâr enerji santralları ile ortak iştiraki olan rüzgâr santralları 2012 yılı sonu itibariyle 300MW’ı aşmıştır.

andreasradmacher_onderdemirer.jpg

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1756 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.