1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahil Güvenlik'ten 'kanunsuzlara' 46 bin liralık ceza
Sahil Güvenlik'ten 'kanunsuzlara' 46 bin liralık ceza

Sahil Güvenlik'ten 'kanunsuzlara' 46 bin liralık ceza

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illerinde 2014 yılı içerisinde kanundışı deniz patlıcanı avcılığı yaparken tespit edilen 40 kişiyi yakaladı. Bu kişilere, toplam 46 bin TL idari para cezası kesildi.

A+A-

Ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğde, deniz patlıcanı avcılığının Ege Denizi'nde İzmir'in Çeşme ilçesi Karaabdullah Burnu ile Datça Yarımadası İskandil Burnu arasında kalan Türk karasularında, Akdeniz'de Mersin'de Anamur Burnu ile Seyhan Nehri'nin denize döküldüğü yer arasında kalan alanlarda serbest bırakıldığı belirtildi.

Türkiye'de tüketimi olmayan deniz patlıcanları, ticari olarak dünyada en az bin yıldır avlanıyor. Çin, Hong Kong, Güney Kore, Singapur ve Japonya'da çiğ, kurutulmuş veya kaynatılmış olarak yeniyor. Bazı ülkelerde ise ekstratlarının ilaç olarak da kullanıldığı biliniyor. Türkiye'de serbest alanlarda avlanan deniz patlıcanları, ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünden düzenlenen menşei belgeleriyle Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediliyor.

Son dönemlerde aşırı avcılık sonucunda deniz patlıcanları stoklarında bir azalma olduğu biliniyor. Kumu temizleyerek denizin temizliğine de katkısı bulunan deniz patlıcanlarının kaçak avcılığına yönelik denetimlere devam ediliyor. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.