1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahil Güvenlik'ten trol operasyonu
Sahil Güvenlik'ten trol operasyonu

Sahil Güvenlik'ten trol operasyonu

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Mersin açıklarında bulunan teknelere ’trol operasyonu’ düzenledi

A+A-

Akdeniz Bölgesi Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar Mersin limanı çıkışında balıkçı tekneleri üstünde denetim yaptı. Bulunması mecbur belgeler denetim edildi.     

Mersin limanı  Boğazında kaçak avlanma yapılmasına izin vermeyen Sahil Güvenlik Komutanlığı,  Boğsak  Körfezi ve Mersin açıklarında  havadan  eş zamanlı operasyonlar yaptı.Mersin’de ’ kaçak balık avcılığı yapılmasını önlemek ve tıpkı sürede tutulması yasak bulunan balıkların neslini sürdürmesi için tekneler üstünde arama denetim oluşturan Sahil Güvenlik botları, Türk karasularında yabancı balıkçı bulunup bulunmadığını da takip etme imkanı buldu. Sabahın ilk ışıklarıyla müşterek yürütülen operasyonda. Balıkçıların karşısında bulunan  Sahil Güvenlik botları, yasak ava karşı nefesleri kesen operasyona imza atmış oldu. Denetimler sonrası bir trol teknesinin kaçak av yaptığını saptama etti. Hava ve yüzer radarlar kontrolünde kaçak av oluşturan balıkçıya  8 bin 307 Tl nakit cezası uygulandı. Sahil Güvenlik Komutanlığının 2014 yılı arasında havadan ve deniz yaptıkları denetim neticesinde buyana kadar 180 tane ticari 71 tane amatör olmak üzere 758 insana yekün 339 bin 724 tl nakit cezası uyguladı.

Akdeniz fokları ve carettalar Koruma altında 

Birinci  derece Nesli tehlike altında bulunan  deniz  canlılarından  Akdeniz  fokları ve caretta caretta deniz kaplumbağaların hayat sahalarında  diğer canlılar bu şeklinde Denetimler oluşturan Sahil Güvenlik Komutanlığı, ekipler bu canlıların yaşadığı saha larda kenar balıkçılığına ve trol balıkçılık faaliyetlerine izin vermiyor. Türkiye kıyılarında  fotoğraflanarak, belgelenen100 Akdeniz fokundan 61’ni deniz kaplumbağaların yaşamlarını belgesel oluşturan Gazeteci Mehmet Miras, Atatürk parkı sahilinde görüntülemişti. Mehmet Miras, Mersin kıyılarında fotoğrafladığı Akdeniz fokunun resmini  

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’a Bakanlık  fuayesinde sergilenmesi dileği ile armağan etmişti.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com 

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.