1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahillerde yıkım ay sonu başlıyor
Sahillerde yıkım ay sonu başlıyor

Sahillerde yıkım ay sonu başlıyor

Sahillerde kıyı kenar çizgisi ihlali yapan yapılar yıkılacak. Eylül ayı sonunda başlanacak yıkımlara kat ihlalleri de dahil edilecek. Yıkım ücreti bina sahibinden alınacak.

A+A-

Sa­hil ke­sim­le­rin­de ka­nu­na ay­kı­rı ola­rak in­şa edi­len bi­na­la­rın yı­kı­mı hak­kın­da konuşan Çev­re ve Şe­hir­ci­lik Ba­ka­nı Er­do­ğan Bay­rak­tar, de­ne­tim­ler­de kı­yı böl­ge­le­rin­de çok sa­yı­da ka­nu­na ay­kı­rı ya­pı tes­pit et­tik­le­ri­ni be­lir­te­rek bu bi­na­la­rın yı­kı­la­ca­ğı­nı söy­le­di. Ka­nu­na ay­kı­rı ya­pı­la­ra mü­sa­ade et­me­ye­cek­le­ri­nin al­tı­nı çiz­di.

Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın Çev­re ve Şe­hir­ci­lik Ba­ka­nı Er­do­ğan Bay­rak­tar ile bir­lik­te de­niz­den yap­tı­ğı in­ce­le­me, kı­yı ke­sim­le­ri­nin iç­ler acı­sı ha­li­ni or­ta­ya koy­muş­tu. Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın ta­li­ma­tıy­la tüm sa­hil ke­sim­le­rin­de baş­la­tı­lan de­ne­tim­ler­de kı­yı­yı va­tan­da­şın kul­la­nı­mı­na ka­pa­tan, kı­yı ke­nar çiz­gi­si­ne ay­kı­rı ya­pı­laş­ma ya­pan te­sisler be­lir­len­di.

TOR­BA­LI­’NIN YÜZ­DE 70’İ

Ba­kan Bay­rak­tar, İz­mir Çeş­me­’de 3 bü­yük te­sis, An­tal­ya­’da ise bü­tün sa­hil şe­ri­din­de ka­nu­na ay­kı­rı on­lar­ca te­sis ya­pıl­dı­ğı­nı ak­tar­dı. Bod­rum Tor­ba­lı­’nın yüz­de 70’in­de bu du­ru­mun söz ko­nu­su ol­du­ğu­nu di­le ge­ti­ren Bay­rak­tar, Ça­nak­ka­le, Ba­lı­ke­sir, Ay­va­lık, Sam­sun ve di­ğer kı­yı böl­ge­le­rin­de de ka­nu­na ay­kı­rı­lık­lar bu­lun­du­ğu­nu vur­gu­la­dı. Bu yapıların yı­kıl­ma­sı için ça­lış­ma­lar baş­la­tıl­dı­ğı­nı söy­le­di.

SE­ZO­NU­ BEK­LE­DİK

Va­tan­daş şi­ka­yet­le­rinin önemine işaret eden Ba­kan Bay­rak­tar, yı­kım için ni­san-ekim ay­la­rı ara­sın­da ya­sak olan in­şa­at se­zo­nu­nu bek­le­dik­le­ri­ni be­lirt­ti. Amaç­la­rı­nın tu­rizm böl­ge­le­ri­ni çok faz­la et­ki­le­me­mek ol­du­ğu­nu kay­det­ti.

Yıkım ücreti sahibinden

Ka­nu­na ay­kı­rı bi­na ya­pı­lan böl­ge­ler­de bi­na sa­hip­le­ri­ne bu bi­na­la­rı bo­şalt­ma­la­rı için, be­le­di­ye­le­re ise bu bi­na­la­rın yı­kıl­ma­sı için ya­zı yaz­dık­la­rı­nı ifa­de eden Ba­kan Bay­rak­tar, “Bi­na­nın ta­ma­mı­nın yı­kıl­ma­sı da ge­rek­me­ye­bi­li­yor. Be­le­di­ye ka­nu­nu­nun ge­re­ği­ni yapmakta ye­ter­siz ka­lır­sa ba­kan­lı­ğı­mız va­li­lik­ler ara­cı­lı­ğıy­la yı­kım­la­rı yap­tı­ra­cak. Bu yı­kım­la­rın mas­raf­la­rı da bi­na sa­hi­bin­den tah­sil edi­le­ce­k” de­di.

100 metre ihlaline izin yok

Bay­rak­tar, Kı­yı Ka­nu­nu­’na gö­re kı­yı çiz­gi­si­ni be­lir­le­dik­le­ri­ni vur­gu­la­ya­rak şöyle devam etti: “İlk 50 met­re­de sa­de­ce bank, yü­rü­yüş yo­lu gi­bi ya­pı­lar ya­pı­la­bi­li­yor. İkin­ci 50 met­re­de ya­ni 100 met­re­ye ka­dar olan me­sa­fe­de gü­nü bir­lik te­sis­ler, lo­kan­ta yüz­me ha­vu­zu gi­bi ko­nak­la­ma içer­me­yen te­sis­ler ya­pı­la­bi­li­yor. Ko­nak­la­ma te­sis­le­ri ise 100 met­re­den son­ra baş­la­ya­bi­li­yor. Yı­kı­la­cak olan ya­pı­lar bu 100 met­re ih­la­li ya­pan ya­pı­lar ola­ca­k. 6 met­re 50 cm ya­ni 2 ka­tı ge­çen ya­pı­la­r da yı­kı­la­cak.”

 

Bugün

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.