1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Saklı cennetin derinleri kirleniyor
Saklı cennetin derinleri kirleniyor

Saklı cennetin derinleri kirleniyor

Her zaman berrak ve yaz kış değişmeyen su sıcaklığı ile görenleri kendine hayran bırakan Gökova Körfezi’ndeki Kadın Azmak Deresi’nin tabanında biriken katı atıklar dalgıçlar tarafından temizlendi.

A+A-

Gezi teknelerinden ve çevredeki lokantalardan meşrubat kutusu başta olmak üzere çok sayıda şişe, metal ve cam atığın dereye atıldığını belirleyen dalgıçlar kısa süre içinde 8 çuval çöpü karaya çıkarttı.


Muğla’nın en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan ve aynı zamanda yeşil renkli suyunda yüzen ördekleri, su samurları, lezzetli balığı ve Azmak Gerdimesi adlı otuyla bilinen Kadın Azmak Deresi dalgıçlar tarafından temizlendi. 3 bin 850 metre uzunluğundaki azmağın tekneyle gezilen 2 bin metrelik bölümünün derinlerinde çok sayıda meşrubat ve içki kutusu, cam ve plastik şişe olduğunu gören dalgıçlar Ali Ethem Keskin ve Tamer Günal, derenin korunması için çalışan Villa Vali Otel’in desteğiyle harekete geçti. Keskin ve Günal’a Saygun Dura, Yavuz Pilevneli, Veysel Gençten ve Gülden Gül de katılarak katı atıkların yoğun olduğu noktalara dalışlar yapıldı. Yaklaşık yarım saat içinde dalgıçlar 8 çuval çöp toplamayı başardı. Çöpler Ula Belediyesi ekipleri tarafından götürülürken, içlerinde ayakkabı, sinek kovucu ve peçetelik bile olduğu görenleri şaşırttı.
 

Derenin görsel güzelliğinin yanı sıra barındırdığı canlı çeşitliliği ile korunması gerektiğini belirten Ali Ethem Keskin, “ Kadın Azmağı doğanın ülkemize bir hediyesi. Oysa teknelerden atılan katı atıklar doğal yaşamı tehdit ediyor. Tekne işletmecilerinin ve gezen turistlerin içtikleri içecek kutularını atmadan düşünmesini istiyoruz. Kadın Azmak Deresi Özel Çevre Koruma Kurumu' nun ilgilendiği bir alan olduğu için çevresinde yaşayanların da özel ilgi göstermesi gerekiyor” dedi.
 

22.20130725114132.jpg

33.20130725114153.jpg

44.20130725114211.jpg

 

Gökhan Karakaş/ Milliyet

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.