1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Şampiyon sörfçü Ayhan Kızılinci kendi yaptığı teknesiyle dünya turuna çıktı
Şampiyon sörfçü Ayhan Kızılinci kendi yaptığı teknesiyle dünya turuna çıktı

Şampiyon sörfçü Ayhan Kızılinci kendi yaptığı teknesiyle dünya turuna çıktı

Türkiye sörf şampiyonlarından Ayhan Kızılinci, kendi yaptığı 8 metrelik, tek direkli ve yelkenli 'Red Pearl' adlı trimaran tekneyle, dört yıl sürecek dünya turu için Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden denize açıldı.

A+A-

Türkiye Sörf Şampiyonası'nda iki kez birincilik elde eden, 2004'te Avrupa dördüncülüğünü kazanan profesyonel sörf eğitmeni 48 yaşındaki Ayhan Kızılinci, hayalini gerçekleştirdi. Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ndeki sörf merkezini devrederek iki evini de satan Kızılinci, soyadını taşıyan İngilizce 'Red Pearl' adlı 8 metrelik, tek direkli ve yelkenli trimaran tekne yaptı. 5.60 metre genişliğindeki teknesini bir yılda tamamlayan Kızılinci, dünya turu hayalini gerçek kılmak için sabah erken saatlerde denize açıldı.

Dört yıl sürecek tur kapsamında Kızılinci, Yunanistan'ın Kilimli Adası'ndan (Kalimnos) sırayla İtalya ve Fransa rotasını takiben Cebelitarık'tan Atlantik okyanusuna açılacak. Okyanusu geçip Amerika kıtasına ulaşacak Kızılinci, turda çekeceği video ve fotoğraflar ile ülkeye dönüşünde belgesel çekecek ayrıca anılarından oluşan bir kitap yazacak. 

Kızılinci, "Yıllarca sörf ve eğitmenlik yaptım. Bodrum'da yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Kendi yaptığım tekneyle dünya turu yapmak çocukluğumdan beri hayalimdi. Buradaki sörf okulunu devrettim, iki evimi de sattım. Bir yıl önce başladığım hazırlıkları tamamlayarak bugün yola çıkıyorum. Dünya turu sırasında yaşadıklarımı kendime ait blog'tan ve facebook'tan hemen her gün yayınlayacağım. Amacım bir insanın istediği takdirde neleri yapabileceğini insanlara göstermek. Türk bayrağını dünya denizlerinde dalgalandırmak" dedi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2240 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.