1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Sapanca Gölü hayata yeniden döndü
Sapanca Gölü hayata yeniden döndü

Sapanca Gölü hayata yeniden döndü

Sapanca Gölü'nde önceki yıllarda yaşanan kuraklık ve aşırı tüketim nedeniyle düşen su seviyesi, son yağışlarla yükseldi.

A+A-

Su seviyesinin yükseldiği Sapanca Gölü kenarındaki sahil yolunun bir kısmı, su altında kaldı.
Gölde, önceki yıllarda yaşanan kuraklık ve aşırı tüketim nedeniyle düşen su seviyesi, son yağışlarla yükseldi. Su seviyesinin yükselmesinin ardından, sahildeki yolun, bazı seyyar satış noktalarının da bulunduğu bölümünü su bastı. Belediye işçileri dalgayla sahil kenarına gelen artıkları topladı.
Sapanca Gölü’nü Koruma Derneği (GÖLDER) Başkanı Bahadır Çaktı, göldeki su yükselişini yakından takip ettiklerini söyledi.

Yaz aylarında yaşanan kuraklık sonrası göldeki su seviyenin artmasının sevindirici olduğunu ifade eden Çaktı, “Yağış konusunda her zaman bu kadar şanslı olmayabiliriz. Vatandaşlarımız su tüketimi konusunda daha dikkatli olmadı” dedi. 

Sapanca Gölü’ndeki su oranının olması gereken seviyeye ulaştığını anımsatan Çaktı, şunları kaydetti: “Hepimizin yakından takip ettiği gibi geçen yıl aşırı kuraklık sebebiyle gölün su seviyesinde ciddi oranlarda düşüş yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışı ve hala süren yağmur sebebiyle gölün su seviyesi olması gereken 32 metreye nihayet ulaştı. Şu anda Sapanca sahilinde yer yer taşmalar yaşanıyor.

Ancak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, fazla suyun tahliyesi için Çark Deresi kapaklarının açıldığını bildirdi. Yani fazla suyun telafisi mümkün ancak bilinçsiz kullanıma devam edilmesi durumunda giden gölümüzü geri getirmek mümkün olmayacaktır. Vatandaşlarımız su tüketimi konusunda daha dikkatli olmalıdır. Her zaman bu kadar şanslı olmayabiliriz.”

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.