1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Sapanca Gölü için iyi haber
Sapanca Gölü için iyi haber

Sapanca Gölü için iyi haber

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü 'nden su alımının durdurulduğunu bildirdi.

A+A-

İSU Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, iki yıldır yaşanan kuraklık nedeniyle Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'nda yeterli su olmadığı için Sapanca Gölü'nden belirli miktarda su çekildiği anımsatıldı. 

- Açıklamaya göre Kocaeli’de su ihtiyacını gidermek için alınan tedbirler kapsamında, Kartepe, Başiskele, Körfez ve Gebze ilçelerinde İSU tarafından 86 derin kuyu devreye alındı. Ayrıca, sanayi kuruluşlarının kullanımı ve yeşil alanların sulanması için "geri kazanım suyu" verilmeye başlandı. 

- Bölgede son günlerde etkili olan yağışlar ve yeni yatırımların devreye alınmasıyla Yuvacık Barajı'nda su miktarının 31,2 milyon metreküpe çıktı. Barajdaki su oranının geçen yılın aynı dönemine göre 16 milyon metreküp arttı. 

- Açıklamada, Yuvacık Barajı'nda yeteri kadar su bulunması ve yeni yatırımların devrede olması dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su alımının durdurulduğu bildirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.