1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Savunma Sanayi "akıllı sistemler"e ağırlık verecek
Savunma Sanayi "akıllı sistemler"e ağırlık verecek

Savunma Sanayi "akıllı sistemler"e ağırlık verecek

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, "Teknolojiyi geliştirdiğinizde askeri alanların hepsinde uygulayabilme yeteneğiniz artacak demektir. Bu da sivil alanda ticari uygulamalarınız artar anlamına geliyor" dedi.

A+A-

Eurosatory 2014 Kara Araçları Savunma ve Güvenlik Fuarı için Paris’e gelen Savunma Sanayii Müsteşarı Demir, Türkiye’nin izleyeceği savunma sanayii stratejisini değerlendirdi.

Eurosatory 2014 fuarının en büyük savunma fuarlarından birİ olduğunu hatırlatan Demir, fuarların Türk Savunma Sanayii’nin dışarı açılması için önemli bir araç olduğunu vurguladı. Demir, “Bu dışarı açılım sürecinde her fuardan sonra büyük bir atılım oldu diye değil, adım adım gidilip dünyada bir tanınırlık sağlandı diye bakmak lazım. Biz bu fuarları bir strateji çerçevesinde desteklemek durumundayız” diye konuştu.

Fuarlara verilen destekte izlenilecek stratejinin kavramsal bazı temellere oturtulması gerektiğine işaret eden Demir, Türkiye’de şirketler, dernekler ve ihracat meclisleriyle belli roller alarak fuarlara katılımın artırılması ve Türk Savunma Sanayiinin adını dünyaya duyurmak amacıyla bu tür fuarların teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Hassas teknoloji üzerinde duruyoruz”

Her alanda olduğu gibi "savunma sanayiinde de teknoloji devrinin yaşandığına" değinen Demir, sektörde ileri teknoloji ürünlerinin giderek daha yaygınlaşmaya başladığına dikkati çekti. Demir, şöyle konuştu:

“Teknoloji, klasik ürünlerin yerini almaya başladı. Teknolojiye ağırlık vererek gitmek gerekiyor. Hem hassas hem elektronik teknolojileri, büyük hassas vurucu gücü olan alanlara yoğunlaşmak gerektiği açık. Çokluktan ziyade etkinlik burada önemli, bu etkinliği de tabii ki sağlayacak olan şey hassas teknoloji. Asıl üstünde durduğumuz olay bu”

Savunma sanayiinde herhangi bir alana ağırlık vermediklerini belirten Demir, oluşabilecek tehditlerin niteliğinin her zaman değişebildiğini söyledi. Hiçbir alanda zaafiyet göstermeden bütün kaynaklara önem vermek gerektiğini kaydeden Demir, “Teknoloji temelli akıllı sistemlere dayanan yaklaşımlar her ortamda geçerli. Hem havada hem karada hem denizde artık bu sistemlerin etkin olduğu görüyoruz” diye konuştu. Öncelikli olarak temel teknolojinin geliştirilmesinin esas teşkil ettiğine işaret eden Demir “Teknolojiyi geliştirdiğinizde askeri alanların hepsinde uygulayabilme yeteneğiniz artacak demektir. Bu da sivil alanda ticari uygulamalarınız artar anlamına geliyor” dedi .

Demir, "insan unsurunun cephede ikinci sırada kaldığı bir devre doğru gidildiğini" ve Türkiye'nin bu duruma uyum sağlaması gerektiğini belirterek, "Buna siber teknoloji deyin, akıllı teknolojiler deyin adını ne koyarsanız koyun, artık birbiriyle müthiş entegre konuşan, çalışan ve etkin bir vurucu gücü olan sistemlerin devrede olması lazım" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.