1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Savunmada sanayiinde ihracat hedefi 25 milyar dolar
Savunmada sanayiinde ihracat hedefi 25 milyar dolar

Savunmada sanayiinde ihracat hedefi 25 milyar dolar

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, milli güvenliğe katkı sağlayacak ürünler geliştirdiklerini söyledi. Yılmaz MİLGEM’in ihracı için Azerbaycan, Kazakistan,Pakistan gibi ülkelere tanıtımlar yapıldığını ve görüşmelerde çok iyi noktalara gelindiğini bildirdi.

A+A-

Günümüzde hemen her ülkenin, internet ve iletişim altyapısını hedef alan siber saldırılara karşı, koruma kalkanı geliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na (SSM) sistem mühendisliği, teknik destek, proje, teknoloji transferi sağlamak amacıyla kurulan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Davut Yılmaz, önceliklerinin ciroyu arttırmak değil, milli güvenliğe katkı sağlayacak ürünler geliştirmek olduğunu vurguladı.

CİDDİ YATIRIM YAPTIK

Kendi vizyonlarının ise siber güvenliği bir bütün olarak ele aldıklarını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siber güvenlik kapsamındaki işbirliklerimizin temeli, bu entegrasyon modelini kurarak, özgün ve güçlü bir yapı oluşturmak üzerine kuruldu. Teknoloji alanında siber güvenlik ve büyük veri alanına bu yıl çok ciddi yatırım yaptık, yakında tamamen özgün, üstün kabiliyetlere sahip entegre ürünler çıkaracağız.”

MİLGEM'DE SONA YAKLAŞILDI

Milli savaş gemisi (MİLGEM) hakkında bilgi veren Davut Yılmaz, “MİLGEM 3 ve 4'de bu ay içinde gemilerin güç sistemleriyle ilgili kritik bir safhayı daha geride bıraktık ve projenin planlanan sürede bitmesi için önemli bir adım attık. Pakistan'daki Denizde İkmal Gemisi Projesi, geçtiğimiz ay itibarıyla yüzde 50 oranında tamamlandı ve sorunsuz bir şekilde ilerlemeye devam ediyor” diye konuştu. Davut Yılmaz, savunma sanayi ürünleri ihracatına yönelik faaliyetlerine ilişkin de bilgiler verdi.

2023 hedefi 25 milyar dolar

Yılmaz, savunma sanayii ihracatına yönelik Pakistan'da yürüttükleri ve Türkiye'nin platform bazında bir kalemde en büyük ihracaat değerine sahip Denizde İkmal Gemisi başta olmak üzere, farklı ülkelerde yürüttükleri projelerin devam ettiğini, yeni ürün ve hizmetlerle ihracaatlarını arttırmaya gayret etiklerini söyledi. Yılmaz, 2023'deki 25 milyar dolar hedefine ulaşmak için yeni pazarlara açılınması gerektiğini vurguladı.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Yılmaz, MİLGEM için Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Kuveyt, Malezya, Pakistan gibi ülkelerin deniz kuvvetlerine tanıtımlar yapıldığını ve bazı ülkelerle görüşmelerde çok iyi noktalara gelindiğini bildirdi. Yılmaz, “Büyük bir sistemler platformu olan bir savaş gemisini satmak için fiyatının uygun olması ya da teknik özelliklerinin iyi olması çok zaman yeterli olmamaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.