1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Scorpio, 5 konteyner gemisi siparişi verdi
Scorpio, 5 konteyner gemisi siparişi verdi

Scorpio, 5 konteyner gemisi siparişi verdi

Dünyanın en büyük tanker ve dökme yük gemisi işletmecilerinden olan Scorpio Grubu, Çinli China’s Bank of Communications Co. ile birlikte 5 adet dev triple-e sınıfı konteyner siparişi verdi. Gemiler, İsviçre'nin MSC firması tarafından işletilecek.

A+A-

15 yıl süreli olacak bu anlaşma ile MSC, güçlerini birleştirmeyi planladığı Danimarka'nın Maersk Firması ile yapılan planın bir parçası olarak algılanıyor. 

Maersk ile MSC firmalarının oluşturacağı 2M ittifakının dünyanın en yoğun ticaret rotalarında taşınan yüklerin %30'unu kontrol edeceği hesaplanıyor. 

Maersk Line ve MSC firmaları kapasite bakımından dünyanın en büyük iki konteyner şirketi. 

Triple-e sınıfı olarak adlandırılan konteyner gemileri, dünyanın en büyük konteyner gemileri ve her biri yaklaşık 150 milyon dolar değerinde. Bu gemiler, 18000 adedin üzerinde konteyner taşıyabiliyor. Cazibeleri ise maliyetlerde indirim sağlamaları yüzünden.Her bir konteyner başına maliyeti %20'ler evaran oranda düşürebiliyorlar ve daha çok Asya-Avrupa rotalarında kullanılıyorlar. 

Gemilerden 3'ü Scorpio tarafından  Güney Kore'nin Samsung Tersanelerine sipariş edilirken,  China’s Bank of Communications Co. bankası 2 gemiyi yine Güney Kore'den bir başka tersane olan Daewoo tersanelerine sipariş verdi. 

Geçtiğimiz yıl yine aynı banka, Çinli ortağı Minsheng Financial Leasing Co. ile birlikte yine MSC tarafından işletilmek üzere 6 adet triple-e sınıfı konteyner gemisi siparişi vermişti.

Tüm gemiler Asya-Avrupa rotalarında kullanılacak ve 2015 ve 2016 yıllarında teslim edilecek. 

Maersk Line'ın da sipariş vermiş olduğu 20 adet triple-e sınıfı konteyner gemisi bulunuyor. Tüm teslimler gerçekleştiğinde 2m ittifakının elinde 31 adet ultra-büyük konteyner gemisi olacak.

Konteyner gemileri tüm dünyada imalat yüklerinin %95'inden fazlasını taşıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1565 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.