1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seabird, yenilenebilir enerjide bir ilke imza atıyor
Seabird, yenilenebilir enerjide bir ilke imza atıyor

Seabird, yenilenebilir enerjide bir ilke imza atıyor

Seabird Havayolları, artan uçak sayısı ve yeni hatlarıyla büyümeye devam ederken, yenilenebilir enerji konusunda bir ilki başararak Alaçatı – Çeşme istasyonunu Solar Paneller ile kaplıyor.

A+A-

2012 yılında tarifeli seferlerine Alaçatı ve Bozcaada noktaları ile başlayan ve sonrasında uçuşlarına Bodrum, Gemlik, Kocaeli, Ayvalık, Hisarönü seferlerini de ekleyen Seabird Havayolları; şimdi de Solar enerji konusunda bir ilki gerçekleştiriyor.

Çift motor ve çift pilotlu Twin Otter tipi Kanada yapımı uçaklarıyla İstanbul Haliç Merkez’den  güvenli uçuşlar gerçekleştiren Seabird Havayolları, ilk uçuşunu gerçekleştirdiği Alaçatı – Çeşme istasyonunu solar paneller ile kaplama kararı alarak, 5 kw enerji üretimine sahip bir sistem oluşturdu.

Kurulan bu Solar Paneller sayesinde elektrik olmayan bu bölgede çevre dostu enerji üretilip,  tüm terminal ihtiyaçları karşılanacaktır . Sistem kurlumunda kullanılan ürünler Avusturya PVP firmasının solar ürünleri olup, cam-cam olması nedeni ile de uzun ömürlü ve  30 yıl garantilidir. Bu bölgede enerji olmadığı için Off-grid sistem ( akü ile besleme) kullanılmıştır. Solar paneller ile üretilen enerji akülere depolanıp, invertör aracılığı ile dahili panoya gerekli elektrik verilmektedir.  

Danışmanlık hizmetimizi veren MAX KARBONSUZ ENERJİ yenilenebilir enerji teknolojilerini dizayn ve fiyat verimliliği ile birleştirip en uygun çözümü sağlayacaktır. Solar enerji konusunda daha önceden çeşitli firmalarla ülkemizde bu alandaki yatırımlarını gerçekleştirmiş olan Max Karbonsuz Enerji bu proje için OYTUN DIŞ TİCARET ile işbirliğine girmiştir. Türkiye distirübütörleri Oytun Dış Ticaret  olan  Avusturya menşeili PVP firmasının panelleri ile yatırım 4-5 sene gibi kısa bir sürede kendini ödediği gibi, 30 yıl sonunda hala % 92 verim garantili çalışmaya devam edecektir.

99-005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.