1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Seafex Su Ürünleri Fuarı BAE'de düzenlendi
Seafex Su Ürünleri Fuarı BAE'de düzenlendi

Seafex Su Ürünleri Fuarı BAE'de düzenlendi

STG, 9-11 Kasım 2014 arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai şehrinde düzenlenen Seafex Su Ürünleri Fuarı’na katıldı. 2013 Ocak-Ekim döneminde BAE’ye 3,5 milyon dolar olan su ürünleri ihracatı, üç kat artarak 10 milyon doları aştı.

A+A-
Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer alan su ürünleri için kurulmuş olan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmak için tanıtım atağını sürdürüyor.
 

STG, 9-11 Kasım 2014 arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai şehrinde düzenlenen Seafex Su Ürünleri Fuarı’na katıldı. Fuar boyunca aşçı İbrahim Önen’in özel soslarla hazırladığı Türk balıkları, 2 bin kişiye ikram edilerek Türk su ürünlerinin tanıtımı yapıldı. STG’nin Dubai’de yürüttüğü tanıtım çalışmaları, meyvesini de vermeye başladı. 2013 Ocak-Ekim döneminde BAE’ye 3,5 milyon dolar olan su ürünleri ihracatı, üç kat artarak 10 milyon doları aştı.

STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, “Dubai, gerek nüfus çeşitliliği gerek bulunduğu konum itibariyle su ürünleri sektörü için cazip bir pazar durumunda. Yabancı nüfusun yoğunlukta olduğu BAE’de levrek ve çipura, market raflarında ve restoranlarda kolaylıkla bulunabiliyor. Fuarda Türkiye’den getirdiğimiz aşçımızın pişirdiği levrek ve çipuraları ziyaretçilere tattırma imkanı bulduk ve çok beğenildiğini gördük.” dedi.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise BAE’ne 2013 yılında 3,5 milyon dolar seviyelerinde olan su ürünleri ihracatının 2014 yılında ilk 10 ay sonunda 10 milyon doları bulduğunu, ihracatın artarak devam edeceğini umduğunu ve 2023 ihracat hedefi yolunda BAE ve Ortadoğu pazarının son derece önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin BAE’ye su ürünleri ihracatı 2013 Ocak-Ekim döneminde 3 milyar 527 milyon dolar seviyesindeyken 2014 yılının aynı döneminde, yüzde 273’lük rekor artışla 9 milyon 791 bin dolara çıktı. İhracatta en büyük dilimi 7 milyon 249 bin dolarla çipura alırken deniz levreği, 2 milyon 264 bin dolara ulaştı.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1100 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.