1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. 'Şehit Temel Şimşir' turizme kazandırılacak
'Şehit Temel Şimşir' turizme kazandırılacak

'Şehit Temel Şimşir' turizme kazandırılacak

Ordu'nun 'sakin şehir' (Cittaslow) belgesi sahibi Perşembe İlçesi'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 yıl önce hibe edilen bin 500 yolcu kapasiteli 'Şehit Temel Şimşir' adlı vapur, turizme kazandırılacak.

A+A-

Perşembe Belediye Başkanı AK Partili Kemal Bahtiyar, balıkçı barınağında çürümeye terk edilen atıl durumdaki gemiyi turizme kazandırmak için çalışma başlattıklarını, restoran olarak kullanılması için 10 yıllığına kiraya vereceklerini söyledi.

Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne 1 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe turizmine katkı sağlaması için vapur hibe edildi. Dönemin Belediye Başkanı Ak Partili Selami Çarkçı'nın girişimleriyle 'Şehit Temel Şimşir' adlı 65 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde bin 500 yolcu kapasiteli 1 milyon dolar değerindeki vapur ilçeye getirilip balıkçı barınağına demir attı. Geçen 30 Mart seçimlerinde AK Parti'den belediye başkanı seçilen Kemal Bahtiyar, "Vapurun bize aylık maliyeti 30- 40 bin TL. Bu nedenle vapurun turizme kazandırılması ve belediyemize gelir sağlaması için çalışma başlattık" dedi.

kira için ihaleye çıkarıldı

'10 YILLIĞINA KİRAYA VERECEĞİZ'

Vapuru 10 yıl süre ile kullanım amacına ilave olarak restoran, düğün, nişan, toplantı gibi alanlarda kullanılıp turizme yönelik hizmet vermesi için açık artırmayla ihaleye çıkardıklarını, bu şekilde bir an önce atıl durumdan kurtarmak istediklerini vurgulayan Başkan Kemal Bahtiyar şöyle konuştu:

"Vapuru 10 yıllığına kiraya vereceğiz. Gerekli yerlerde ilan verdik, kim daha fazla kira verirse gemimizi vereceğiz. Gemi elimizde atıl durmakta. Perşembe'de yararlı bir işte kullanamayacağımıza göre kiraya vermeye karar verdik. Gemiyi bağlayacağımız yer bile yok. Şu anda balıkçı barınağında."

sakin-sehir-persembeye-istanbulun-hibe-ettigi-gemi-turizme-kazandirilacak-dha-88a8e06d755598e32e3b7e28a2557d51-4-t.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.