1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Sektördeki en son gelişmeler katılımcılara aktarıldı
Sektördeki en son gelişmeler katılımcılara aktarıldı

Sektördeki en son gelişmeler katılımcılara aktarıldı

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü, DNV-GL ve RINA, denizcilik sektöründe en son yaşanan global gelişmelerle ilgili seminer düzenledi.

A+A-

01.10.2003 tarihli ve 25246 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan “Türk Bayraklı Gemilerde Bayrak Devleti adına Hareket Edecek Kuruluşların Seçimi ve Yetkilendirilmesine Dair Yönetmelik” kapsamında,2015 yılına yönelik hazırlanan program çerçevesinde  DNV-GL tarafından “Gemi İnşada Kullanılan Malzemelerin İnsan Sağlığına Etkileri” ve RİNA tarafından 21 Nisan 2015 tarihinde “ Stabilite Hesap Kontrolleri” konularında seminer düzenlenmiştir. Seminerlere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatından olmak üzere toplam 12 uzman katılmıştır.

DNV-GL uzmanlarından Beyza Doyduk Attila tarafından verilen seminerde, Uluslararası mevzuat (HKC ve EU SRR), gemilerde kullanılan zararlı maddeler,  ulusal mevzuatımızda asbestin yeri,yeni inşalarda envanter hazırlığı ve sektörün problemleri konularında bilgi katılımcılara bilgi verildi.

İkinci gün, RINA Plan Onay Müdürü Volkan Çelik tarafından gerçekleşen seminerde, gemilerde stabilite hesapları, meyil deneyi ile geminin ağırlık merkezinin tespiti ve uygulanan stabilite kriterleri konularında konuşuldu.

Seminer sonunda katılan uzmanlara Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü, DNV-GL ve RINA tarafından ortaklaşa hazırlanan katılım belgesi verildi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.