1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sektörün yeni rotası St. Petersburg
Sektörün yeni rotası St. Petersburg

Sektörün yeni rotası St. Petersburg

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği organizasyonunda St. Petersburg / Rusya Federasyonu’na 23 -26 Eylül 2013 tarihleri arasında Sektörel Ticaret Heyeti organize ediliyor.

A+A-

Gemi sektöründe dünyanın sayılı fuarlarından biri olarak kabul gören ve bu yıl 12. kez düzenlenecek olan “NEVA 2013 Uluslararası Gemi İnşa, Bakım- Onarım, Nakliye ve Liman faaliyetleri” Fuarı ile eş zamanlı olarak, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği organizasyonunda St. Petersburg / Rusya Federasyonu’na 23 -26 Eylül 2013 tarihleri arasında Sektörel Ticaret Heyeti organize ediliyor.

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın destek ve onaylarıyla yürütülmekte olan “Gemi ve Yat Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi” kapsamında, gerçekleştirilecek olan Ticaret heyetine, sektörün lider firmaları katılım gösteriyor.

Ülkemiz Gemi ve Yat sektörünün Rusya’da tanıtılması amacıyla düzenlenecek olan Ticaret Heyeti Programı ile iki ülke işbirliği olanaklarının artırılması hedefleniyor.

Gerek Rusya pazarına girmek isteyen gerekse anılan pazardaki paylarını artırmak isteyen firmalar için önemli fırsatlar sunan Ticaret heyeti kapsamında Türk ve Rus işadamları arasında ikili iş görüşmeleri yapılması ve ilgili kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesi planlanıyor.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak’ın başkanlık edeceği heyete T.C Ulaştırma Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapılar Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve T.C. Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Zekeriya Bektaş da katılarak destek verecek.

Türk gemi ve yat inşa sektörü, gerek adet gerekse tonaj olarak dünyanın belli başlı üreticileri arasında alıyor. Sektörde faaliyet gösteren firmalarca işletilen tersanelerde kimyasal tankerler, dökme yük gemileri, genel kargo gemileri, mega yatlar başta olmak üzere çok çeşitlilik ve ölçekte gemi ve yat türleri inşa ediliyor.

Geçmişi 1200’lü yıllara kadar giden Türkiye Gemicilik sektörü, kaliteli ve iyi eğitimli iş gücü, teknolojiye verilen önem ve yapılan yatırımlarla 1990 yılı başlarında büyük bir atılım sergileyerek Uluslararası bir marka haline geldi. 2000’li yıllarda dünyanın en büyük beş gemicilik endüstrisi arasına giren sektör, günümüzde 3,60 milyon DWT’lik gemi inşa kapasitesine ulaştı.

St. Petersburg / Rusya Federasyonu’nda 24 ve 25 Eylül tarihleri arasında fuar alanındaki Gemi ve Yat ihracatçıları Birliği standında Rus işadamları ile buluşarak, yeni iş olanakları yaratacak olan Türk katılımcı firma listesi oldukça kabarık.

Kimler katılacak?

1) Agantur Yatcılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
2) Beşiktaş Gemi İnşa A.Ş.
3) Çeksan Gemi İnşa
4) Çeliktrans Deniz İnşaat Ltd. Şti.
5) Desan Deniz İnş. San. A.Ş.
6) Düzgit Gemi İnşa San.
7) Med Marine Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
8) Onursan Ltd. Şti.
9) Sanmar Denizcilik A.Ş.
10) Sedef Gemi İnşaat A.Ş.
11) Torlak Denizcilik San. ve Tic. A.Ş.
12) Tuzla Gemi Endüstrisi A.Ş.

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.