ÇOK OKUNANLAR
FOTO GALERİ
YORUMLANANLAR
12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
Sertifikalarını Aytaş'tan aldılar
11 Mart 2010 / 15:40
Piri Peis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin bünyesinde 32 saat teorik, 228 saat pratik eğitim verilen "boya uygulayıcısı meslek kursu"nun sertifika töreni gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü arasında  20.08.2009 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde Gemi İnşa Raspa Boya Sanayicileri ve İşadamları Derneği (GİRSİAD) ile Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi arasında  imzalanan ek protokol kapsamında Piri Peis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin bünyesinde  32 saat teorik eğitim ve 228 saat pratik eğitim verildi. Bugün de boya uygulayıcısı meslek  kursunun sertifika töreni gerçekleştirildi.

 

Sertifika törenine Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Tuzla Milli Eğitim Müdürü M.Nazmi Yekrek, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kırdağlı, Daire Başkan Vekili Mustafa Kızılkaya, Gemi İnşa Raspa Boya Sanayicileri ve İşadamları Derneği  (GİRSİAD)  Başkanı Bayram Arat ve kursiyerler katıldı.

 

Sertifika töreninde ilk konuşmayı Gemi İnşa Raspa Boya Sanayicileri ve İşadamları Derneği  (GİRSİAD)  Başkanı Bayram Arat yaptı. Arat konuşmasında, sektörde çalışan ara eleman açısından yapılacak olan işlerin daha kaliteli olması için eğitimin önemine değinerek planlanan diğer kursların da en kısa sürede açılacağını söyledi. 

 

İkinci konuşmayı Tuzla Milli Eğitim Müdürü M.Nazmi Yekrek yaptı. Yekrek, globalleşen dünyada eğitimin öneminden bahsederek günümüzde eğitimin çok süratli bir şekilde ilerlediğini, gemi inşa sektöründe de eğitimin çok önemli olduğunu ve sektörün eğitimli ara eleman ihtiyacının açılacak olan bu kurslarla telafi edileceğinden bahsetti.

 

Daha sonra, kürsüye gelen Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, sektörün emek yoğun bir sektör olduğundan bahsederek eğitime önem verdiklerini ve bundan sonra da eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

 

Daha sonra, kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.   

 

Virahaber.com

Haberi Paylaş : GoogleGoogle, YahooYahoo, FacebookFacebook, DiggDigg, Del.icio.usDel.icio.us, RedditReddit
Denizcilik Eğitimi Kategorisindeki Diğer Haberler
VİDEO GALERİ
YAZARLAR
ANKET
200 yıllık tarihi gemi inşa ve bakım havuzlarının bulunduğu Haliç Tersanesi'nin, Osmanlı Denizcilik Tarihi'ni bütün yönleriyle yansıtan bir "Denizcilik Müzesi"'ne dönüştürülmesi gerektiği fikrine katılıyor musunuz?
E-BÜLTEN