1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şevket Yardımcı vefat etti
Şevket Yardımcı vefat etti

Şevket Yardımcı vefat etti

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı'nın ve Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın değerli babası, hayırsever işadamı Şevket Yardımcı, vefat etti

A+A-

TFF'nin internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, Şevket Yardımcı'nın cenazesinin, bugüm Tuzla Merkez Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Rize'de toprağa verileceği bildirildi. 

Deniz Ticaret Odası (DTO)'dan başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakan Yardımcımız Sn. Hasan Kemal Yardımcı, Odamız yönetim kurulu eski üyesi Sn. Servet Yardımcı ve Meclis Eski Üyesi Sn. Hüseyin Yardımcı ve Şaban Yardımcı’nın babaları; Yönetim Kurulu Yedek Üyemiz Sn. Gökhan Yardımcı’nın dedesi Şevket Yardımcı vefat etmiştir. Cenazesi 04.06.2014 Çarşamba günü öğle namazına Müteakip Tuzla Merkez Camii’nde kılınacak olup, 05.06.2014 Perşembe günü Rize-Sahil Camii’nde  ikindi namazının ardından aile mezarlığına defnedilecektir.

Rize'ye 1 hastane ve 3 okul olmak üzere 4 güzel eser kazandıran Şevket Yardımcı, Hüseyin ve Emine Yardımcı' nın oğlu olarak 14.12.1928 yılında Rize’ de dünyaya geldi. 1939'da Rize Gülbahar İlkokulu'nu, 1944'de Rize Orta Okulu'nu, 1947'de İstanbul Sultanahmet Sanat Enstitüsü'nü bitirdi. 1949'daSaymur Hanımla evlendi. Bu evlilikten 4'ü erkek, 5'i kız olmak üzere 9 çocuğu oldu.

Babası Hüseyin Yardımcı gençliğinde ağaç teknelerle Rize-Batum arası deniz ticareti yapardı. 1930 yılında bu işi bıraktı ve deniz levazım atı ve inşaatı malzemesi satmaya başladı. Şevket YARDIMCI, Sanat Enstitüsü'nü bitirince sorumluluğu alarak babasının işlerinin başına geçti. Ticaret hayatını bayilik ve mümessillik gibi etkinliklerle genişletti. 1964 yılında Değirmencilik Limitet Şirketi'ni kurarak Bağdatlı Un Fabrikasında un imalatına ve satışına başladı. Yabancı sermayeli konteynır gemisi yapımı devam etmektedir. Bugüne kadar 16 şirketin kurucusu olan Şevket YARDIMCI 7'si Türk bayraklı, 16 adedi yabancı bayraklı olmak üzere toplam 23 gemiden oluşan bir filoya sahiptir.

 

Vira Dergisi olarak merhum Şevket Yardımcı'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm denizcilik camiasına başsağlığı diliyoruz.

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

Bu haber toplam 2534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.