1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Seyfettin Tatlı “Gençlerimizi denizci kültürle yetiştirmemiz gerekiyor”
Seyfettin Tatlı “Gençlerimizi denizci kültürle yetiştirmemiz gerekiyor”

Seyfettin Tatlı “Gençlerimizi denizci kültürle yetiştirmemiz gerekiyor”

Gemi mühendislerinin mezun olana kadar gemiyi ve denizi yeteri kadar tanıyamadığını belirten ABS Ülke Müdürü Seyfettin Tatlı “Gemi mühendisleri,denizin şartlarını tanımadan gemi dizaynı yapmaya çalışıyor. Ar-Ge ve inovasyonu bu insanlar yapacak” dedi.

A+A-

TMMOB GMO’nun düzenlediği 60. Yılında Gemi Mühendisleri Odası ve Türkiye Gemi İnşa Sanayi Sempozyumu’nun birinci oturumuna panelist olarak katılım gösteren ABS Ülke Müdürü Seyfettin Tatlı, gemi inşa mühendisliğin kaliteli bir mühendislik olmasına rağmen eksikliklerin olduğunu belirtti. Tatlı konuşmasında “Gemi inşa mühendisliği çok komplike bir iş. Gemi inşa mühendisliği çok zor ve kaliteli bir mühendislik dalı. Ama eksikliklerimiz çok fazla. Gemi inşa mühendisleri mezun olana kadar gemiyi denizi tanıyamıyor. Tersanelerde,klas kuruluşlarında görev yaptırtıyoruz. Ar-Ge ve inovasyonu bu insanlar yapacak. Sektördeki 30 yıllık tecrübem içinde gördüğüm durum bu. Gemi ve deniz stajında önemli eksikliklerimiz var. Gemi mühendisleri, gemiyi, denizi, denizin şartlarını tanımadan gemi dizaynı yapmaya çalışıyor. Okulların ve idarenin bu konuları ele alması lazım. Denizin içinde olmak yeni ve kalite dizaynların da önünü açacaktır. Gençlerimizi denizci kültürle yetiştirmemiz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

“GMO BİR MÜCALEDENİN ADI”

Oturumun bir başka panelisti Yüksek Mühendis Tansel Timur, GMO tarihi, önemi ve Tersane-i Amire hakkında bilgiler verdi. Yüksek Mühendis Tansel Timur GMO ‘nun  esasında bir mücadele örgütü olduğunu ifade ederek  “Önce ülkede gemi yapımının ispatı mücadelesi vardı, sonra odanın kuruluşunu sağlama mücadelesi, Türk Loydu’nun kurulması mücadelesi ve gemi mühendisliği mesleki hizmetlerinin üretime yansıtılmasıyla ilgili sorunların giderilmesi konusunda mücadele. Genel tabloya bakıldığında gemi mühendisleri olarak hep bazı kazanımları sağlamak için mücadele verdik” dedi.

galeri-009.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 6491 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.