1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Siber güvenlik kalkanı HAVELSAN gençleri kampa aldı
Siber güvenlik kalkanı HAVELSAN gençleri kampa aldı

Siber güvenlik kalkanı HAVELSAN gençleri kampa aldı

HAVELSAN’ın katkıları ile Bilgi Güvenliği Derneği tarafından, Gazi Üniversitesi ve Bilgi Güvenliği Akademisi (BGA) işbirliği ile 24 – 28 Ağustos 2015 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi’nde düzenlenen "Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme

A+A-

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanı eksikliğinin giderilmesi ve kapasite geliştirmek amacıyla düzenlenen kampın sonunda başarılı katılımcılara sertifika verildi.

Eğitim kampına 37 üniversiteden lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı 958 öğrenci başvurdu ve aralarından sınavla seçilen 28 öğrenci kampa davet edildi.

Son zamanlarda siber güvenlik ve bulut bilişim teknolojileri alanındaki yeteneğini ön plana çıkaran HAVELSAN’ın yetişmekte olan gençlere her fırsatta vermeye çalıştığı destek ile düzenlenen eğitim kampı, siber saldırı / savunma tekniklerini içeren kapsamlı müfredatı ile bu alanda uzman olmayı düşünen gençler için önemli bir adım oldu. Kamp süresinde yoğun eğitim faaliyetlerinin yanı sıra akşamları da katılımcılar arasında düzenlenen çeşitli yarışmalar ile eğitimin uygulamalı çıktıları da test edildi.

Siber güvenlik alanında ciddi bir ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak gerçekleşen kamp sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verildi. 27 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen kapanış ve sertifika törenine TSKGV Genel Müdürü Orhan AKBAŞ ve HAVELSAN Genel Müdürü ve CEO Ahmet Hamdi ATALAY bizzat katıldı. Törendeki konuşmasının ardından ATALAY’a, HAVELSAN’ın desteklerinden ötürü Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman BÜYÜKBERBER tarafından teşekkür plaketi sunuldu. HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Mazhar Kani HACIPAŞAOĞLU da yetişmekte olan siber güvenlik uzmanlarına ödüllerini verenler arasındaydı.

havelsan-genel-md.---ahmet-hamdi-atalay1-002.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.