1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SOCAR MARINE & DELTA RUBIS işbirliği
SOCAR MARINE & DELTA RUBIS işbirliği

SOCAR MARINE & DELTA RUBIS işbirliği

Dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, yine Akdeniz havzasının en büyük bağımsız depolama şirketi olan DELTA RUBIS ile güçlerini birleştirerek enerjisini Ceyhan’a taşıyor.

A+A-

Akaryakıt, havacılık ve deniz satışları, konularında faaliyet gösterecek olan SOCAR’ın Türkiye dağıtım şirketi SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım A.Ş, Ceyhan’daki operasyonunda çeyrek asırı aşkın tecrübesi ve Akdeniz bölgesinin en büyük bağımsız depolama firması DELTA RUBIS ile 5 yıllık deniz yakıtları depolama ve ikmal hizmeti anlaşması imzalayarak sektöre ilk adımını güçlü atıyor.

SOCAR MARINE, yüksek tecrübesi, güçlü müşteri ilişkileri, ihtiyaçlara hızlı cevap veren yapısı ve üstün ürün ve hizmet anlayışı ile Ceyhan bölgesinin dinamiklerini harekete geçirerek, deniz yakıtları pazarını oluşturmayı ve bölgeyi dünya deniz yakıtları pazarında önemli bir konuma getirmeyi hedefliyor.

Kafkaslar ve Irak petrolünün dünya piyasaları ile buluştuğu Ceyhan Bölgesi, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ve Kerkük-Yumurtalık gibi önemli boru hatları, bölge limanları ve artan gemi trafiği, yıllık yaklaşık 30 milyon ton kuru yük, 55 milyon ton ham petrol ticareti ile dünyanın en önemli enerji merkezlerinden biri. SOCAR ve DELTA RUBIS işbirliği, bölgede ticaretin sağlıklı ve sürekli büyümesi için gereken itici gücü sağlıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım A.Ş. CEO’su Mutluay DOĞAN: “Ceyhan bölgesi SOCAR için stratejik öneme sahip. Bu bölge Azerbaycan petrolünün dünya pazarına çıkış noktası ve SOCAR bu hattın ana kullanıcılarından biri. Şimdi Ceyhan’ı önemli bir uluslararası deniz yakıtı ikmal bölgesi haline getirmek için ilk adımı atıldı. Bölgeye gelen ham petrol taşıyan tankerlere yakıt satışına başlayarak Türkiye’nin Akdeniz’deki ilk kapsamlı deniz satışları hizmetini veriyor. Bu yolculukta iş ortağı olarak Akdeniz havzasının en büyük depolama firması olan Delta Rubis’i seçildi. İki büyük markanın yüksek tecrübesi, ihtiyaçlara hızlı cevap veren yapıları üstün ürün ve hizmet anlayışıyla denizcilik sektörüne değer katacağımıza inanıyoruz” dedi.

DELTA RUBIS CEO’su Sami HABBAB ise konuyla ilgili olarak “DELTA RUBIS olarak, bölgede artan ticaret hacmi ve yatırım projeleri doğrultusunda, 2012 senesinde Ceyhan Terminali’nde ek yatırımlarımıza hız verdik. Bu kapsamda 200,000 dwt gemilerin yanaşımına uygun 6 rıhtımlı liman iskele yatırımı, deniz satışları ve yurtiçi ikmal faaliyetlerine yönelik yeni terminal yatırımı gerçekleştirdik. SOCAR ile işbirliği, Ceyhan’ı uluslararası ihrakiye hizmet merkezine dönüştürecektir. Buna göre önümüzdeki 5 yıl içinde bölgenin deniz yakıtları satışlarının 2 milyon tona ulaşması beklemekteyiz. DELTA RUBIS olarak bu projede dünya devi petrol şirketi SOCAR ile beraber olmaktan mutluyuz; iki büyük markanın Ceyhan bölgesinin gelişimine katkısının büyük olacağını düşünüyoruz” dedi.

SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım A.Ş. Hakkında

SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım A.Ş.; Türk enerji sektörüne 2008 tarihinde PETKİM’in en büyük hissedarı olarak giren Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın petrol ve enerji dağıtımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşudur.

Şirketin ana faaliyet alanı akaryakıt, havacılık ve deniz satışları, konularını kapsamaktadır. Şubat 2013 tarihinde Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) lisansını alan şirket akaryakıt satışı faaliyetine başlamıştır.

_socar-turkey-petrol-enerji-dagitim-a1.jpg

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.