1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sörf tutkunları Alaçatı'da buluştu
Sörf tutkunları Alaçatı'da buluştu

Sörf tutkunları Alaçatı'da buluştu

Pegasus Airlines Surf&Sound Spor ve Müzik Festivali rüzgar sörfü tutkunlarını Alaçatı'da bir araya getirdi. 35 ülkenin katıldığı yarışlara olan ilgi gün geçtikçi artıyor.Yoğun katılımın olduğu organizasyona İzmir Deniz Ticaret Odası da destek veriyor.

A+A-

Rüzgar sörfünde Türkiye'de gerçekleştirilen en önemli organizasyon olan Pegasus Airlines Surf&Sound Spor ve Müzik Festivali'nin organizatörü Kutlu Torunlar, bu spora gösterilen ilginin artmasından memnun olduğunu söyledi. PWA Dünya Kupası'ının bir ayağını da kapsayan organizasyonu bir Alaçatı klasiği haline getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Torunlar, "Türkiye'deki yarışlara katılan ülke sayısı 35'e ulaşmış durumda. Her yıl çıtayı daha da yukarı çekiyoruz. Dünya ile mücadele edebilmek için diğerlerinden daha fazla çalışmamız gerek. Biz de bunu yapıyoruz" dedi.

25 sporcumuz yarışıyor

Yarışların ilk gününde tüm ulusal ajansların Alaçatı'da olduğunu vurgulayan Torunlar, "Finalde medya mensubu sayısı daha da artacak. Yabancı medya da konuya ilgili yaklaşıyor. Yurtdışında windsurf hem spor hem de yaşam tarzı olarak takip ediliyor. Ağırlıklı olarak da sosyal medya kullanılıyor. Surf & Sound Spor ve Müzik Festivali, PWA'in resmi sitesinden canlı yayınlanıyor. Başta Fransa ve Polonya olmak üzere özellikle Avrupa'da çok popüler olan windsurfü Türkiye'de de iyi yerlere taşıyacağız" yorumunu yaptı.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde su sporlarının geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Torunlar "Bu konuda Çeşme Belediyesi'nden büyük destek görüyoruz. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi de desteğini esirgemiyor. Bu durum bana cesaret ve umut veriyor. Dünya Kupası'nda bu yıl 25 sporcumuz var. Bu büyük bir başarı. Süreklilik sayesinde gençlerin ilgisini çekmeye başladık. Özellikle Alaçatı'dan iyi sporcular çıkıyor. Fulya Ünlü buna güzel bir örnek. Sürekli kendisini geliştiriyor" dedi.

Yarışmalar çekişmeli geçiyor

Dünyanın en hızlı ve en iyi Windsurf'çülerinin katılımı ile Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, ikinci gününde de nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Surf & Sound Spor ve Müzik Festivali kapsamında efsanevi Windsurf'çüleri ağırlayan organizasyonda ikinci gün yarışları rüzgar hızının yetersizliği nedeniyle öğleden sonra başladı.

35 ülkeden 59 erkek, 22 kadın sporcunun mücadele ettiği turnuvanın ikinci gününde erkekler kategorisinde Fransız Pascal Toselli ilk sırada yer alırken, ikincilik vatandaşı Julien Quentel'in, üçüncülük de İtalyan Matteo Iachino'nun oldu. 

Bayanlar kategorisinde ise Aruba Adaları'ndan Sarah-Quita zirveye çıkarken, onu Red Bull sporcusu Lena Erdil ve Fransız Delphine Cousin izledi. Fulya Ünlü ise kendisine dördüncü sırada yer buldu.

Bu arada kadınlar kategorisinde şampiyonlukları bulunan Fransız Valerie Arrighetti, ilk günün ardından ikinci gün de erken çıkış yaparak diskalifiye oldu. 

9'u bayan 28 Türk sporcunun mücadele ettiği Pegasus Airlines PWA Dünya Kupası'nda heyecan yarın kaldığı yerden devam edecek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.