1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Su ürünleri Dubai fuarında pazarlanacak
Su ürünleri Dubai fuarında pazarlanacak

Su ürünleri Dubai fuarında pazarlanacak

Su ürünleri tanıtım grubu, Gulfood Fuarı'na katılacak. Dünyanın dört bir yanından gelenler, Türk su ürünlerini Dubai'de tanıma imkanı bulacak.

A+A-

Türk su ürünleri, Ortadoğu pazarına Dubai’den girecek. Son yıllarda Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yerini alan su ürünlerinin tanıtım elçisi Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), bu yıl 20.’si düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarı olma özelliği taşıyan, Dubai’de 23-27 Şubat 2014 arasında yapılacak Gulfood Fuarı’na dördüncü kez katılıyor.

STG Başkanı Melih İşliel, 90 ülkeden 4 binin üzerinde katılımcının yer aldığı fuarı Ortadoğu, Afrika ve Asya başta olmak üzere yaklaşık 80 bin kişinin ziyaret ettiğini, STG olarak Türkiye’yi başarıyla temsil ettiklerini söyledi.

Gulfood Fuarı’na Türkiye’den 110 gıda firmasının katıldığını belirten İşliel, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin Türk su ürünlerini tanıma imkânı bulduğunu söyledi. İşliel, “Türk su ürünlerinin pazar arayışı için uygun ortam ve yabancı nüfusun yoğunlukta olduğu Birleşmiş Arap Emirlikleri’nde (BAE) levrek, çipura, alabalık ve orkinos, market raflarında ve restoranlarda kolaylıkla bulunabiliyor. Fuarı genellikle ithalatçılar, zincir mağaza ve restoran temsilcileri, bunun yanında işleme ve paketleme teknolojileri alanında çalışan, gıda zincirinde yer alan firma temsilcilerinin ziyaret ettiği görüldü.” dedi.

Gulfood Fuarı’na STG’nin yanı sıra Kanatlı Tanıtım Grubu’nun da katıldığını belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise sektörün iki tanıtım grubuyla hem Türk malı imajını güçlendirdiğini hem de sinerji oluşturduğunu vurguladı. BAE’ye su ürünleri ihracatının sürekli artış gösterdiğine dikkat çeken Kızıltan, şöyle devam etti: “Su ürünleri ihracatımızda BAE payı, yüzde 0,66’dan yüzde 0,88’e yükseldi. 2012’de buraya su ürünleri ihracatımız 3 milyon 51 bin dolarken 2013 yılında yüzde 63’lük artışla 4 milyon 980 bin dolara yükseldi. BAE’ye ihracatımızdaki bu artışı tetikleyen faktörlerin başında, STG’nin bu yıl dördüncü kez Gulfood Fuarı’na katılımı gelmektedir.”

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 989 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.