1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Su Ürünleri Gen Bankası hizmete giriyor
Su Ürünleri Gen Bankası hizmete giriyor

Su Ürünleri Gen Bankası hizmete giriyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

A+A-

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Merkez Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın’dan çalışmalar hakkında brifing alan Vali Öz, yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla enstitüyü gezdi. Üretilen balık türleri ve larvaların bulunduğu bölümleri yakından inceleyen Vali, Trabzon’un balık türü potansiyeli hakkında Aydın’dan bilgiler aldı.

Trabzon’da kurulu bulunan Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Türkiye’de tek olup tüm coğrafyasına hitap ederek deniz ve kara sularımızda üretilen balık ve diğer deniz canlıları ile ilgili bilimsel araştırmalar yaparak koordinasyonu sağlıyor.

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne ait araştırma gemisi ile kısa bir deniz turu gerçekleştiren Vali, Araştırma Enstitüsü görevlilerinin denizde yaptıkları ölçümleri ve araştırmaları izledi.

Trabzon’un balıkçılık potansiyeli açısından iyi bir konumda olduğunu ifade eden Vali Öz, balıkçılığın geliştirilmesinde Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nün çok önemli fonksiyon gördüğünü ifade ederek, “Su Ürünleri Araştırma Enstitümüz, Türkiye’de su ürünleriyle ilgili balıkçılığın geliştirilmesi, denizlerin kirlilik ve diğer yönleriyle denetlenmesi konusunda çalışan örnek bir kurumumuzdur. Bu kurumun Trabzon’a önemli katkıları var. Doğu Karadeniz ve Trabzon, Türkiye’de balıkçılığın önemli merkezidir. Denizden av yoluyla balık elde edilmesinin yanında su ürünleri üreticiliği ile ilgili de önemli çalışmalar yapılıyor” dedi.

Ülkemizin su ürünleri kapasitesinin belirlenmesinde araştırma ve geliştirme mekanizmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Vali, bu yıl içersinde Trabzon’da Su Ürünleri Gen Bankası’nın kurulacağının müjdesini verdi. Vali, “Bu yıl yatırım programına giren ve kısa zamanda ihale edilecek olan 5,5 milyon değerindeki Su Ürünleri Gen Bankası Ve Biyoteknoloji Merkezi ile ülkemiz ve bölgemizdeki su ürünlerinin hem geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarılması, hem de neslinin geliştirilmesi gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.