1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sualtı arkeloji araştırma gemisi Selçuk-1 denize açıldı
Sualtı arkeloji araştırma gemisi Selçuk-1 denize açıldı

Sualtı arkeloji araştırma gemisi Selçuk-1 denize açıldı

Sualtı arkeoloji araştırmalarını yürütecek olan Sualtı Kazı ve Araştırma Gemisi Selçuk-1 denize açıldı. Türkiye'nin bu alandaki tek gemisi olan Selçuk-1 sualtında kalma zenginliği gün yüzüne çıkaracak

A+A-

Türkiye'de ilk kez sualtı arkeoloji araştırmaları alanında faaliyet gösterecek olan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sualtı Kazı ve Araştırma Gemisi Selçuk-1 denize açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kıyıları Arkeolojik Sualtı Araştırma çalışmaları kapsamında 640 kilometrelik Antalya kıyılarında araştırma yapacak olan gemi, Selçuk, Varşova ve Napoli Üniversiteleri'nden oluşan 20 kişilik ekip ile Akdeniz'in sualtında kalmış arkeolojik zenginliğin keşfetmeyi hedefliyor.

TÜRKİYE'NİN SUALTI ARKEOLOJİSİ ALANINDAKİ TEK GEMİSİ

Selçuk Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne ait 27 metre uzunluğunda 20 kişi kapasiteli gemi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda üniversiteye hibe edildi. Antalya Setur Limanı'ndan sualtı kazı ve araştırmaları için tadilatı yapılarak yeniden düzenlenen Selçuk-1, aynı zamanda UNESCO Sualtı Arkeolojisi Unitwin Network eğitim gemisi olarak çalışacak.

Selçuk -1, sahip olduğu yan taramalı sonar, multi beam sonar, dip ve hava radarları, sualtı robotu, manyetometre, sonar tekneleri, vinç ve her türlü aletli dalış ekipmanları ile Türkiye'nin Sualtı Arkeoloji alanındaki tek gemisi olma özelliğine sahip. Gemi, Selçuk Üniversitesi'nin deniz biyolojisi ve su ürünleri alanlarındaki bilimsel faaliyetlerinde de kullanılacak. 31 Ağustos'a kadar Akdeniz'de sualtında kalmış arkeolojik zenginliği gün yüzüne çıkarmak için sualtı kazıları gerçekleştirilecek.

turkiyenin-ilk-sualti-arkeoloji-arastirma-gemisi-selcuk-1-denize-indi-iha-20140618aw121251-3-t.jpg

turkiyenin-ilk-sualti-arkeoloji-arastirma-gemisi-selcuk-1-denize-indi-1.jpg

turkiyenin-ilk-sualti-arkeoloji-arastirma-gemisi-selcuk-1-denize-indi-4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.