1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Sualtı Müzesi İzmir'e İlham Verdi
Sualtı Müzesi İzmir'e İlham Verdi

Sualtı Müzesi İzmir'e İlham Verdi

Antalya'nın Manavgat İlçesi Side'de hayata geçirilen Side Sualtı Müzesi'nin benzeri İzmir'de yapılacak.

A+A-

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Antalya Deniz Ticaret Odası işbirliğinde yapılan, aralarında Kurtuluş Savaşı, Mevlana, Deve Kervanı, Apollon Tapınağı gibi 110 ayrı heykelin bulunduğu Manavgat Side'deki sualtı müzesi, İzmir Deniz Ticaret Odası yönetiminin dikkatini çekti. İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı İnanç Kendiroğlu ile bağlantıya geçerek, proje hakkında bilgi istedi. Kendiroğlu, mevkidaşı Öztürk'ün, resmi açılışı eylül ayında yapılacak Side Sualtı Müzesi'nin proje aşaması, heykellerin ihale aşaması ve yerleştirilmesi hakkında bilgi istediğini söyledi.

"PROJEYİ TÜRKİYE'YE YAYACAĞIZ"

Sualtı müzesinin benzerinin İzmir'de yapılacak olmasından mutlu olduğunu belirten Kendiroğlu, "Antalya ve bölge için çok önemli bir projeye imza attığımızı biliyorduk. Hatta aynı projeyi Kemer bölgesine de yapmayı planlıyoruz. İzmir Deniz Ticaret Odası yönetimi de kendi bölgelerine sualtı müzesi yapacak. Türkiye denizleri için önemli projelere imza atacağız" dedi.

ÇEŞME, FOÇA VEYA SEFERİHİSAR'A

Antalya Deniz Ticaret Odası tarafından kendilerine gönderilen proje dosyasını incelediklerini belirten Yusuf Öztürk ise, şöyle konuştu:"İzmir DTO olarak projeyi bölgemizde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çeşme, Foça, Seferihisar müzenin yapılacağı yerler arasında. Sualtı müzesini turizmin yoğun olduğu ve artacağını düşündüğümüz bölgelerde alternatif deniz sporları yaratma amacıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz."

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1125 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.