1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. 'Sualtında Özgürlük Projesi' kapsamında 20 engelli genç sualtıyla buluşuyor
'Sualtında Özgürlük Projesi' kapsamında 20 engelli genç sualtıyla buluşuyor

'Sualtında Özgürlük Projesi' kapsamında 20 engelli genç sualtıyla buluşuyor

Sualtında Özgürlük Projesi, yarın Bodrum – Bitez Marina’dan hareket edecek dalış teknesi ile ortopedik engelli gençlerin gerçekleştireceği sualtı dalışı ile devam ediyor.

A+A-

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği Sualtında Özgürlük Projesi; Omurilik Felçlileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (OFSKD) koordinatörlüğünde ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ortaklığında 30 Mayıs – 6 Haziran tarihlerinde Bodrum’da gerçekleştirilen su altı dalışlarıyla devam ediyor. 18-29 yaş arasındaki yaklaşık 20 ortopedik engelli gence su altı dalışı ve su altı fotoğrafçılığı eğitimleri sunularak bilgi, beceri, yaratıcılık ve girişimcilik kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Engelli insanların rehabilitasyon ve fizyoterapi metotlarını tamamlayıcı bir tedavi olarak giderek daha yaygın kullanılmakta olan spor aktivitelerinden birisi de dalış sporudur. Bu anlamda su sporları günlük yaşamında sayısız engelle karşılaşan ve bu engellerin yaşattığı stresle beraber yaşamak zorunda olan engelli kişilere özlemini duyduğu özgür bir atmosferi oluşturmaktadır.

Proje kapsamında profesyonel su altı dalış eğitmenleri eşliğinde ortopedik engellilerin gerçekleştireceği su altı dalışı etkinliğinde siz değerli basın mensubu dostlarımızı görmeyi arzu ederiz.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.