1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Sualtındaki yaşam kutuplara çekiliyor
Sualtındaki yaşam kutuplara çekiliyor

Sualtındaki yaşam kutuplara çekiliyor

Uluslararası bilim kuruluşları tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalar, deniz canlılarının yaşam alanlarının kutuplara doğru kaydığını ortaya çıkardı.

A+A-

Uluslararası bilim kuruluşları tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalar, deniz canlılarının yaşam alanlarının kutuplara doğru kaydığını ortaya çıkardı. İncelemelere göre balıklar, kabuklu deniz canlıları, sualtı bitkileri ve planktonların yaşam alanları 10 yılda kutuplara yaklaşık 72 kilometre yaklaştı.

Avustralya, Almanya, Güney Afrika, İngiltere, ABD, Danimarka, Kanada ve İspanya tarafından ortak yürütülen çalışmalarda kimi türlerin 10 yıl içinde 470 kilometre uzağa taşındığı görüldü. Bu değişikliklerin, deniz canlılarının üreme mevsimlerini ortalama 4.4 gün geriye çektiği belirtildi. 857 tür hakkında 208 raporun incelendiği araştırmayı yürüten ekipten Profesör John Pandolfi "Sonuçlar şoke ediciydi, okyanus canlılarının yaşam biçimleri ciddi bir değişikliğe uğruyor" dedi.

Uzmanlar, küresel ısınmanın deniz canlıları üzerinde oluşturduğu etkinin beklenenden çok daha şiddetli gerçekleştiğini, neredeyse tüm türlerin yaşam alanlarını ve alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kaldığını bildiriyor.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 953 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.