1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Svitzer'den Sanmar'a dev sipariş
Svitzer'den Sanmar'a dev sipariş

Svitzer'den Sanmar'a dev sipariş

Güvenlik, destek ve acil durum müdahale hizmetleri veren Danimarkalı Svitzer firması Sanmar Tersanesi’ne 6 adet römorkör siparişi verdi. Anlaşmanın kontratı Sanmar Tersanesi’nin Tuzla’daki ofisinde imzalandı.

A+A-

Sanmar Tersanesi römorkaj ve denizde acil müdahale hizmetlerinde dünya devi Danimarkalı Svitzer  firmasından 6 adet römorkör siparişi aldı. 6 adet römorkör inşasına ilişkin anlaşma Sanmar’ın Tuzla’daki ofisinde imza altına alındı.

26 Ağustos'ta gerçekleştirilen imza törenine Sanmar Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün, Sanmar Yönetim Kurulu Üyesi ve Projeler Direktörü Ali Gürün, Sanmar Yönetim Kurulu Üyesi ve İşletme Müdürü Cem Seven, Sanmar Pazarlama Direktörü Pınar Gürün Korkmaz, Svitzer CEOS’su Robert Uggla, Sevitzer Teknik İşler Departmanı Başkanı Kristian Brauner, Svitzer Satın Alma Departmanı Başkanı Otilija Buch, Svitzer Yeni İnşa Müdürü Esben Grundtvig, Sanmar teknik ekibi ve basın mensupları katıldı.

Sanmar Tersanesi’nde inşa edilecek toplam 6 adet römorkörden ilkinin 2016 yılının 4. Çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Svitzer firması bünyesinde hizmet verecek olan römorkörler farklı bölgelerinde görev yapacak.

İnşa edilecek 70 tonluk çekme gücündeki RAstar 2800-E sınıfı ASD tipi römorkörler yedekleme yeteneğine sahip 8 kişilik mürettebatın konaklayabileceği terminal römorkörler olarak hizmet verecek. Her bir römorkör çift makaralı DMT çekme vinci, 2000 KW MTU 16V4000M63 makine, Schottel SRP 1515 pervane ve merkezi soğutma sistemiyle donatılacak. Sıcak iklimler için özel olarak üretilen römorkörler su püskürtme sistemi FiFi1 notasyonuyla ön plana çıkıyor.

Sanmar Tersanesi ve Svitzer arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Svitzer Teknik İşler Departmanı Başkanı Kristian Brauner, “Svitzer’in mevcut ve yeni anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmek için 6 adet ASD tipi römorkör siparişi verdik. Bu yeni römorkörler kârlı büyüme stratejimizin ana unsurlarını tamamlayacak” dedi. Sanmar Tersanesi’ni tercih etme nedenleri hakkında da konuşan Brauner, “Olağan üstü emniyet performansı, yüksek inşa kalitesi ve rekabetçi fiyatları Sanmar Tersanesi’ni seçmemizde rol oynadı” ifadelerini kullandı.

Anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Svitzer Ticaretten Sorumlu Başkanı Kasper Friis Nilaus, Sanmar Tersanesi ile yapılan anlaşmadan son derece memnuniyet duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu;

İddialı büyüme stratejimizi destekleyecek bu yeni siparişleri verdiğimiz için çok mutluyum. Bu çok yönlü ve kaliteli römorkörler özellikle önümüzde birçok fırsatın bulunduğu, büyümekte olan pazarlarda yeni anlaşmalar imzalama yarışında bize büyük avantaj sağlayacak. Yeni römorkörlerimizi bünyemize katmak için sabırsızlanıyoruz.

“Yüksek kaliteyi rekabetçi fiyatla Avrupa’ya ihraç ediyoruz”

Svitzer firması ile yapılan 6 römorkör siparişini değerlendiren Sanmar Yönetim Kurulu Üyesi ve Projeler Direktörü Ali Gürün, Svitzer firması ile yapılan anlaşmadan memnuniyet duyduklarını söyledi. Yüksek kaliteye sahip römorkörleri rekabetçi fiyatla Avrupa’ya ihraç ettiklerini söyleyen Gürün, “Yoğun bir çalışma, taahhüt ve tüm ekibin fedakarlık yapmasını gerektiren bu ihaleyi kazandığımız için mutlu ve gururluyuz. Sanmar’ın kalitesini Svitzer’in deneyimiyle birleştirecek bu projeye için gerçekten sabırsızlanıyoruz. Bu proje, yüksek kaliteye sahip römorkörlerin üst düzey sağlık ve emniyet standartlarıyla Avrupa’da rekabetçi bir fiyatla inşa edilip teslim edilmesine iyi bir örnek olacak” dedi.

Açıklamaların ardından 6 adet römorkör siparişine ait kontrat Sanmar Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün ve Svitzer CEO’su Robert Uggla arasında imzalandı. Kontratın imzalanmasının ardından küçük bir kutlama yapıldı.

virahaber.com

Bu haber toplam 2022 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.