1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taciz iddiasında bakanlık devrede
Taciz iddiasında bakanlık devrede

Taciz iddiasında bakanlık devrede

2 aydan bu yana çalıştığı süper lüks yatta kaptanın tacizine uğrayıp, ölümle tehdit edildiğini öne süren kadın aşçıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destek verdi

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2 aydan bu yana çalıştığı süper lüks yatta kaptanın tacizine uğrayıp, ölümle tehdit edildiğini öne süren kadın aşçı, 36 yaşındaki E.G.S.'yi arayarak, destek verdi. Bakanlık danışmanları, E.G.S.'ye kendilerine yazılı olarak başvurması halinde her türlü desteği sağlayacaklarını bildirdi. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili olarak, E.G.S., yatın kaptanı, 40 yaşındaki B.Ç. ve 1'ü Türk 3 tekne personelinin ifadelerine başvurdu.

Beş yıldızlı otellerde aşçılık ve bazı televizyon kanallarında yemek programları yapan aşçı E.G.S., iki ay önce Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin danışmanlarından Jean Pierre Thomas'ın sahibi olduğu Vacbat Yahct Company Şirketi'ne ait ABD bayraklı, 'Leydi Diane' isimli 32 metrelik süper lüks yatta sözleşmeli olarak işe başladı. Genç kadının işe başladığı tekne, iki hafta önce Yunanistan'ın Santoroni Adası açıklarına demirleyip, Fransa'dan helikopterle gelecek olan patronları Thomas'ı beklemeye başladı. Ancak, geçen 21 Temmuz'da, fırtına nedeniyle gelmekten vazgeçen Thomas, kaptandan İstanköy (Kos) Adası'na geçmelerini istedi. Bunun üzerine teknedeki 7 personelden 5'i saat 20.00 sıralarında karaya çıktı. Teknede aşçı E.G.S. ile yalnız kalan kaptan B.Ç., iddiaya göre, 3 saat kadar sonra genç kadının kaldığı kamaraya girip, cinsel tacizde bulundu. 15 dakika boyunca direnen genç kadın, bu sırada personelin tekneye dönmesi üzerine B.Ç.nin hemen toparlanıp, hiçbir şey olmamış gibi kamaradan çıkması üzerine kurtuldu. B.Ç.'nin kendisini ölümle tehdit etmesi üzerine dört gün boyunca mutfaktaki işleri dışında kendini kamarasına kilitlediğini anlatan E.G.S., İstanköy Adası'na vardıklarında yaşadığını patronuna da anlattığını, ancak inandıramadığı ileri sürüp, Türk karasularına girdiklerinde aradığı Sahil Güvenmlik ekipleri tarafından kurtarılınca, avukatıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

E.G.S.'nin şikayetinin ulusal gazete ve internet sitelerinde haber olarak yer alması ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in danışmanları hareket geçti. E.G.S.'yi arayıp durumu hakkında bilgi alan danışmanlar, yazılı olarak kendilerine başvurması halinde her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

SAVCILIK İFADELERİNE BAŞVURDU

Bodrum Cumhuriyet Savcılığı da, E.G.S., yatın kaptanı B.Ç. ve 1'ü Türk 3 tekne personelinin ifadelerine başvurdu. Adliye çıkışında açıklama yapan E.G.S., şöyle dedi :

"Savcıya, kamaramın kapısını tekmeyelerdek girip, cinsel tacizde bulunan yat kaptanıyla ilgili tüm yaşadıklarımı, detaylarıyla anlattım. Bunun B.Ç.'nin ilk tacizi olmadığını öğrendim. Daha önce Göcek Jandarma Komutanlığı'nda başka bir kadının da cinsel taciz ve tehdit ididasıyla şikayetçi olduğunu öğrendim. Bu adamın yaptıkları bir bir ortaya çıkacak. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'e de teşekkür ediyorum. Bu konuyla ilgilenip, danışmanlarına beni arattı. Bakanlığa yazılı olarak başvurup, bana dört gün boyunca fiziksel ve psikolojik kabus yaşatan kaptana en ağır cezanın verilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Ayrıca, sözleşmemin tek taraflı feshedilmesiyle ilgili olarak da yasal yollara başvuracağım. Sözleşmem gereği almam gereken 18 bin Euro için dava açacağım ."

"İDDİALAR ASILSIZ"

Yat kaptanı B.Ç., iddiaların adli makamlara intikal ettiğini belirtirken, bunların asılsız olduğunu savundu, "Ben de hakkımı hukuksal yollardan arayacağım" dedi.

Öte yandan, taciz olayının yaşandığı ileri sürülen "Leydi Diane' isimli yatın ise ilçeden ayrılmasına halen izin verilmiyor. Yatın sahibi Thomas'ın da önümüzdeki günlerde ifadesine başvurulması bekleniyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 1017 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.