1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Taner Yıldız 'Lübnan'a ışık olacak'
Taner Yıldız 'Lübnan'a ışık olacak'

Taner Yıldız 'Lübnan'a ışık olacak'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tuzla Sedef Tersanesi’nde Karadeniz Powership Orhan Bey Gemisi’nin Lübnan’a teslim edilmesi törenine katıldı.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tuzla Sedef Tersanesi’nde inşa edilen Karadeniz Powership Orhan Bey Gemisi için düzenlenen törene katıldı.

Karadeniz Holding tarafından Tuzla Sedef Tersanesinde yaptırılan "Karadeniz Powership Orhan Bey" isimli yüzer enerji gemisi için tören düzenlendi. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız' da katıldı.136 MW elektrik üretme kapasitesine sahip enerji gemisi Lübnan hükümetiyle yapılan anlaşma gereği Beyrut'ta faailyet gösterecek.

Tuzla Sedef Tersanesi'nde düzenlenen törene Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Karadeniz ve çok sayıda davetli ile geminin yapımında çalışan personel katıldı. Törende deniz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

LÜBNAN'A IŞIK GÖTÜRMÜŞ OLACAKLAR

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız törende yaptığı konuşmada "Her zaman Karadeniz Holding'in yanındayız. Uluslararası ortamda Türkiye'nin güçlü bir sesi olarak ve çok farklı bir sektörde enerji üretimiyle alakalı bir yapı içerisinde bundan sonraki çalışmalarını destekleyeceğiz. Mısır'ın, Tunus'un, Libya'nın, Suriye'nin, Irak'ın siyasi istikranın çok tartışılır olduğu bir dönemde inşaallah Lübnan'a bir ışık götürmüş olacaklar" dedi.

TÜRKİYE İTİBARLI ŞEKİLDE TEMSİL EDİLECEK

Buradaki 1250 MW'lık yapının şöyle bir mukayesesini yapmak istiyorum diyen Bakan Yıldız "20'ye yakın ülkenin bir yıl içerisindeki kullandığı kurulu güce denk geliyor. Bu gün öyle ülkeler var ki, kurulu gücü Karadeniz Holding'in kurduğu kurulu güçten daha düşüktür. Öyle ki, bu çok büyük bir atılımdır. Yüzer santrallerimizin yalnızca Lübnan'da Irak'ta ve inşaallah Pakistan'da değil aynı zamanda birçok ülkede ben faydalı olacağına inanıyorum. Türkiye'nin bayrağını, Türkiye'nin sesini ve Türkiye'nin enerji sektörünü buralarda çok rahatlıkla ve itibarlı bir şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Başta Karadeniz Holding olmak üzere, Sedef Tersanesi çalışanlarına mühendislerimize, teknikerlerimize, teknikerlerimize ve işçi kardeşlerimize huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum, ellerinize sağlık diliyorum" diye konuştu.

Petrol piyasasıyla ilgili konuşan Taner Yıldız, "Biz şu anda dünyanın en gelişmiş 10 sismik gemisinden bir tanesini bütün modernliğiyle birlikte aldık. Ben bunun mekanik aksamının, daha sonra da tamamının Türkiye'de yapılacağına inanıyorum. İnşaallah sismiklerimiz iyi veriler vermiş olsun, hem üç boyutlu hem iki boyutlu sismiklerimiz Karadeniz ve Akdeniz'de iyi bir bulguya rastlamış olsun, biz arama platformumuzu sondaj platformumuzu Tuzla'da yaptırmış olalım" dedi.

VİZYONEL PROJE

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan da "Gemimizin bir Türk firması tarafından yapılması, başta Osman Bey, Orhan Bey ve Doğan Bey olmak üzere böyle vizyonel bir projeyi gerçekleştirip dünyaya hediye edilmesi bizim için ayrı bir grur. Türkiye'nin en büyük en modern en teknolojik tersanesi olarak bizim katkımız da çok büyük" dedi.

İLK ENERJİ İHRAÇ EDEN ŞİRKET

Daha sonra kürsüye çıkan Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Karadeniz yaptığı konuşmada "Powership projemiz tasarımından mühendisliğine, inşaasından finansmanına kadar yerli olup Türkiye'de tasarlanan ve hayata geçirilen bir projedir. Bugün itibariyle enerji gemilerimizin sayısı yediye ulaşmış ve toplam elektrik üretim kapasitesileri 1.250 MW'ı aşmıştır. Grubumuz kara santralleriyle de Türkiye'den ilk enerji ihraç eden şirkettir. Şu anda Ortadoğu bölgesi başta olmak üzere ondan fazla ülkede faaliyet göstermekteyiz. 136 MW'lık yedinci enerji gemimiz Orhan Bey de, Lübnan'lı kardeşlerimize elektrik sağlamak amacıyla Karadeniz Powership Fatmagül Sultan'ın ardından Lübnan Ulusal Elektrik Şebekesi'ne bağlanacaktır" diye konuştu.

Orhan Karadeniz ayrıca, Powership enerji projesinin Karadeniz Enerji Grubu bünyesindeki 1000'den fazla çalışana ek olarak taşeron firmaların çalışanı olan 2000 kişiye daha iş imkanı sağladığını belirterek bütün emeği geçenlere teşekkür etti.

BAKAN İŞÇİLERLE TOKALAŞTI

Konuşmaların tamamlanmasının ardından törene geçildi. Kurdela Bakan Taner Yıldız, Metin Kalkavan, Orhan Karadeniz ve Karadeniz'in annesi Süheyla Karadeniz tarafından birlikte kesildi. Kurdele'nin kesilmesinin ardından geminin yapıldığı havuza geminin yüzmesi için su pompalanmaya başladı. Kurdela kesiminin ardından Bakan Taner Yıldız, geminin içini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Taner Yıldız daha sonra geminin yapımında çalışan işçilerle tokalaşıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

orhanbey.jpg

orhanbey1.jpg

orhanbey3.jpg

orhanbey4.jpg

orhanbey5.jpg

orhanbey6.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.