1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Tarihi mezarlar sualtı müzesine dahil ediliyor
Tarihi mezarlar sualtı müzesine dahil ediliyor

Tarihi mezarlar sualtı müzesine dahil ediliyor

Antalya Side'de Mayıs ayına yetiştirilmesi planlanan Sualtı Müzesi'nin kurulacağı Apollon Tapınağı önünde yer alan su altındaki tarihi mezarlar da müzeye dahil edilecek.

A+A-

Meksika'nın Karayip Denizi'nde bulunan dünyaca ünlü sualtı müzesinin Side'de kurulan benzerinde çalışmalar hızla sürüyor. Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde sürdürülen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destek verdiği çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Mezarlar kumun altında

DTO Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, deniz tabanında bulunan M.Ö. 7'nci yüzyıla ait mezarların da müze bünyesine dahil edilmesi için girişimde bulunduklarını belirtti. Mezarların 1'inci Dünya Savaşı sırasında İngilizler tarafından tahrip edilerek içlerinin boşaltıldığını belirten Bekir İnanç Kendiroğlu, "Deniz dibindeki mezarların da sualtı müzesine dahil edilmesi için hazırladığımız projeyi bakanlığa sunduk. Gerekli izinlerin ardından arkeolog dalgıçlar su altındaki bu mezarların restorasyonunu yapacak. Mezarları sualtı müzesine dahil etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Mezarların dalış turizmi için oldukça güzel tarihi eserler olduğunu kaydeden Kendiroğlu, "Bu mezarların büyük kısmı kum altında. Çevresini temizleyerek ortaya çıkarmak ve sergilemek bölge turizmi için de önemli" dedi.

Bir turizm merkezi olan Side'yi dünya çapında sualtı turizm merkezi yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Kendiroğlu, "Mayıs ayında açılışı yapılacak olan 100 heykelin yer alacağı sualtı müzesi için gerekli izinlerin ve çalışmaların ardından tarihi mezarlar da Side'ye kazandırılacak. Side'ye dalış turizmi için binlerce turist gelmesini istiyoruz" diye konuştu.


 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1226 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.