1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Tarihi yarımadada balık tutma yarışı
Tarihi yarımadada balık tutma yarışı

Tarihi yarımadada balık tutma yarışı

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen balık festivali kapsamında olta ile balık tutma yarışı yapıldı.

A+A-

Etkinliğe katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de vatandaşlarla balık tuttu.  

Fatih Belediyesi balık sezonunun açılmasıyla tarihi yarımadada balık festivali düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalin ikinci gününde Galata Köprüsü üzerinde olta ile balık tutma yarışı düzenlendi. Sabah saat 10.00’da başlayıp 12.00’de biten yarışmaya 80 kişi katıldı. Birbirinden ilginç görüntülere sahne olan etkinlikte yarışmacılar ve vatandaşlar Karadeniz müzikleri eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak eğlendiler. Sabahın erken saatlerinde balık yakalamak için Galata Köprüsü etkinlik alanına akın eden vatandaşlar da yarışmacılarla birlikte denize olta attı.

Etkinliğe katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de yarışmacılarla birlikte balık tuttu. Burada etkinliğe katılanlarla sohbet eden Demir, yarışmacılardan birinin tuttuğu denizatını inceledi.

Festivalde bir konuşma yapan Mustafa Demir, balık tutma yarışının 11.'sini gerçekleştirdiklerini belirterek "Bizim burada amacımız denizin farkına varılsın, balığın farkına varılsın. Aslında burada en sıhhatli yiyeceklerden birisi olan balığın tüketiminin bütün halkımıza, bütün kesimlerde yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirdik" dedi.

Demir'in konuşmasının ardından sıra yarışmacıların tuttukları balıkların tartılmasına geldi. Çeşitli türlerde yakalanan balıklar elektronik tartı ile tartıldı. Yarışmada bin 645 gram inci kefali yakalayan Oğuz Atak birinci oldu. Yarışmada birinci gelen Oğuz Atak, ödülünü Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in elinden aldı. Birinci olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Atak, "Balık balık diyorduk. Hiç kimse inanmıyordu ama birinci olduğuma şimdi inandılar" şeklinde konuştu.

Etkinlik alanına kurulan mangallarda balıklar pişirilirken mangal başına geçen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir vatandaşlara balık ekmek dağıttı. Etkinlik, hazırlanan 2 bin balık ekmeğin vatandaşlara ve yarışmacılara dağıtılmasıyla son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.