1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Tatil için çiğ hamsi bile yenir
Tatil için çiğ hamsi bile yenir

Tatil için çiğ hamsi bile yenir

Beşiktaş Belediyesi ve Sinop Ticaret Odası (STO) işbirliğiyle düzenlenen hamsi festivalde çiğ hamsi yeme yarışması düzenlendi. Yarışmacılar, tabaklarındaki 15 adet çiğ hamsiyi bitirebilmek için kıyasıya yarıştı.

A+A-

Sinop Ticaret Odası başkanı Erol Derici gözetimindedüzenlenen yarışmada, katılımcılar daha çok çiğ hamsi yemek için yarıştı. İki dakikalık bir sürenin verildiği yarışmada yarışmacıların tabaklarına 15’er adet çiğ hamsi konuldu. Festival kapsamındadüzenlenen yarışmaya ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Meraklı bakışlar altında kıran kırana geçen yarışta en fazla çiğ hamsi yiyen Zeliha Çamtepe birinci olarak bir haftalık Sinop tatili kazandı. Yarışmada ikinci olan Yaşar Reis Karademir ise 5 ve üçüncü olan Anıl Abdullah Gül ise 3 günlük tatil hakkı kazandı.

Yarışmada birinci olan Çamtepe, zamanı olsaydı biraz daha hamsi yiyebileceğini, hamsinin hem çiği hem de pişmişinin güzel olduğunu söyledi. Midesinde bir sıkıntı olmadığını file getiren Çamtepe, yeme sırasında ise zorlanmadığını kaydetti.

Bu arada, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşge’nin de katıldığı festivalde yaklaşık 5 ton hamsi dağıtıldı. Festival alanına gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş marşıyla karşılandı.

Festivalde bir konuşma yapan Hazinedar, bu coğrafyanın kendilerine sunduğu en güzel nimetin denizler olduğunu belirterek, "Biz bunun kadir ve kıymetini bilememişiz." dedi. Hazinedar, yanlış uygulamalardan dolayı ise balık popülasyonunun her geçen gün azaldığını ifade etti.

Davetlilerin Sinop yöresine ait hareketli parçalar eşliğinde eğlendiği festivalde daha sonra Başkan Hazinedar ve Vali Yavuz Selim Köşge, mangalın başına geçerek sırada bekleyen vatandaşlara hamsi dağıttı.

Hamsilere büyük ilgi gösteren vatandaşlar, hamsiden almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar festivalden memnun olduklarını, devamını beklediklerini ve hamsiyi çok sevdiklerini söyledi.

Festival davetlilerin yöresel davul zurna eşliğindeki danslarıyla son buldu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.