1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tayland, ABD'nin yardım çağrısını reddetti
Tayland, ABD'nin yardım çağrısını reddetti

Tayland, ABD'nin yardım çağrısını reddetti

Tayland, ABD'nin, Andaman Denizi'ndeki göçmen teknelerinin yerinin tespit edilmesi için yaptığı yardım önerisini geri çevirdi.

A+A-

Tayland, ABD'nin, Andaman Denizi'ndeki göçmen teknelerinin yerinin tespit edilmesi için yaptığı yardım önerisini geri çevirdi.

Tayland medyasında yer alan haberlere göre, Tayland ordusu, ABD'nin Arakanlı Müslüman (Rohingya) ve Bangladeşli göçmenlere yardım için Puket adasında bulunan casus uçaklarının bir süre daha adada kalması teklifini reddetti.

Bangkok Post, Tayland ordusu yetkililerinin, ABD'nin önerisinin, ülkenin göçmenler konusundaki tavrına müdahale anlamına geleceği endişesiyle uçakların planlandığı gibi cuma günü adadan ayrılmasını istediğini yazdı.

Endonezya, Malezya ve Myanmar, açık denizde bulunan göçmen teknelerine yönelik arama kurtarma çalışmalarına başlamış, Tayland ise kıyılarına ulaşan tekneleri artık geri çevirmeyeceğini ancak teknelerdeki göçmenlere ülkeye yasa dışı yollardan girenler gibi muamele edileceğini duyurmakla yetinmişti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Güneydoğu Asya'da denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğunu bildirirken, bölge ülkelerinin yaklaşık 4 bin göçmeni kurtardığı belirtiliyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.