1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "TCG AKIN" İstanbul Tersanesi'nde denize indirildi
"TCG AKIN" İstanbul Tersanesi'nde denize indirildi

"TCG AKIN" İstanbul Tersanesi'nde denize indirildi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak yürütülen “Kurtarma ve Yedekleme Gemileri Projesi”nin ikinci gemisi “AKIN” bugün denize indirildi.

A+A-

KURYED gemileri ile yara alan, karaya oturan, arıza yapan gemilerin kurtarılması ve yedeklenmesi ile gemi yangınlarına müdahale faaliyetleri icra edilecek. Bununla birlikte uzaktan kumandalı sualtı aracı, atmosferik dalış elbisesi, denizaltı havalandırma sistemi ve basınç odası gibi modern kurtarma sistemleri ile donatılacak gemiler, sualtı onarım ve enkaz çıkarma gibi çalışmaların icrasını da gerçekleştirebilecek.

Bütün tasarım çalışmaları %100 Milli sermayeli SEFT Gemi  Tasarım’ın Türk mühendisleri tarafından yapılan Kurtarma ve Yedekleme Gemilerinin; inşa, donatım ve sistemlerinin entegrasyonu tamamen İstanbul Tersanesi tarafından gerçekleştirildi. Yetkililer “KURYED Projesinde, gemi inşa malzeme ve hizmetlerinin yanı sıra gemiye entegre edilen sistemlerin büyük bölümünün de yurt içinden temin edildiğini ve proje bedellerinin yaklaşık %65’inin sanayii katılımı ve offset olarak gerçekleştirilmesi suretiyle Türk sanayiinin imkan ve kabiliyetlerinin etkin bir şekilde kullanıldığını ” ifade ettiler. 

030920141648059989648.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4755 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.