1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. "TCG Karadeniz Ereğli" ziyarete açıldı
"TCG Karadeniz Ereğli" ziyarete açıldı

"TCG Karadeniz Ereğli" ziyarete açıldı

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına bir süre önce teslim edilen Türk yapımı Tuzla sınıfı karakol gemisi "TCG Karadeniz Ereğli" teknik özellikleri ve görevleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

A+A-

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Limanına bir süre önce konuşlandırılan Türk yapımı TCG Karadeniz Ereğli (P-1214) karakol gemisi tanıtıldı.

Alemdar Rıhtımı'nda bulunan TCG Kilimli’den sonra ikinci gemi olarak teslim alınan TCG Karadeniz Ereğli'nin Komutanı Deniz Kıdemli Yüzbaşı Halil İbrahim Avcıkaya, Astsubay Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, geminin 7 Kasım 2014 tarihinde sancak çekmeye müteakip hızlı şekilde eğitimlerin alınmasının ardından 9 Ocak'tan itibaren Ereğli'ye geldiğini söyledi.

Geminin o tarihten itibaren görevini icra ettiğini anlatan Avcıkaya, "Gemimizin imkan kabiliyetleri su üstü harbi, hava savunma harbi ve ana görev fonksiyonunda deniz altı savunma harbi olarak dizayn edilmiştir. Gemide 40 milimetre top, 2 adet 12.7 milimetre top ve 8 adet su bombası bulunmaktadır, 4 subay, 8 astsubay, erbaş ve erlerle toplam 35 personele sahibiz” diye konuştu.

Kıdemli Yüzbaşı Avcıkaya, 56,8 metre uzunluğunda, 430 ton ağırlığındaki karakol gemisinin halkın ziyaretine de açılacağını belirterek, gemi içerisinde oluşturulan Karadeniz Ereğli bölümünde ilçenin fotoğraflarının yanı sıra tarihine ilişkin bilgilerin yer aldığını kaydetti.

Daha sonra Avcıkaya, beraberinde gemi ikinci komutanı Deniz Kıdemli Üsteğmen Halit Mehmet Ergül'le, Tuzla sınıfı Karakol Dearsan Gemi Tersanelerinde yüzde 100 Türk yapımı gemiyi gazetecilere gezdirerek bilgiler aktardı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.