1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TCG Kemalreis firkateyni NATO tatbikatı için ABD'de
TCG Kemalreis firkateyni NATO tatbikatı için ABD'de

TCG Kemalreis firkateyni NATO tatbikatı için ABD'de

TCG Kemalreis firkateyni NATO tatbikatındaki görevi kapsamında ABD'deki limanları ziyaret etti. Kemalreis 15 yıl aradan sonra ABD'ye giden ilk savaş gemisi oldu

A+A-

NATO Daimi Deniz Görev Grubu programı çerçevesinde tatbikatlarda bulunmak üzere ABD'ye giden Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Kemalreis firkateyninin son durağı, gemi festivalinin yapıldığı Baltimore kenti oldu. 15 yıl aradan sonra Amerika'ya giden ilk Türk savaş gemisi olan Kemalreis, festival kapsamında dört gün boyunca kapılarını ziyaretçilere açtı. Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre ev sahibi ABD'nin yanı sıra Kanada ve Almanya'dan da savaş gemilerinin katıldığı ve otuzdan fazla sivil ve askeri geminin limanda demirlediği festivale ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Bir buçuk milyondan fazla ziyaretçinin Baltimore limanına akın ettiği festivaldeTürk misafirperverliğini en iyi şekilde gösteren Kemalreis mürettebatına bu ülkede yaşayan Türklerin ilgisi de yoğun oldu. 

EN İYİ AŞÇI GEMİDEN 
NATO Daimi Deniz Görev Grubu bünyesindeki deniz kuvvetleri arasında düzenlenen futbol turnuvasını birinicilikle bitiren Kemalreis mürettebatının spordaki bu başarıyı yemek yapmada da gösterdiği belirtildi. Geleneksel Türk yemeklerini başarıyla hazırlayıp sunan firkateynin aşçısı da tatbikata katılan ülkeler arasındaki en iyi aşçı seçildi. 6 aylık NATO görevine 18 Haziran'da başlayan Kemalreis Firkateyni, uluslararası sulardaki görevini tamamlamak için Amerika'dan İspanya'ya geçecek. 1998'de denize indirilen 118 metre uzunluğundaki firkateynde 24 subay, 100 astsubay, 8 uzman erbaş, 61 erbaş ve er görev yapıyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3768 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.