1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Team Alvimedica, sosyal sorumluluk projesine imza atıyor
Team Alvimedica, sosyal sorumluluk projesine imza atıyor

Team Alvimedica, sosyal sorumluluk projesine imza atıyor

Team Alvimedica, bir yandan dördüncülük için mücadelesine tüm heyecanıyla devam ederken, diğer yandan kalp sağlığı için dünyanın dört bir yanında farkındalık yaratmayı amaçlayan sıra dışı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

A+A-

Proje kapsamında Team Alvimedica’nın web sitesinde düzenlenen açık artırmaya katılan yelken meraklıları arasından en yüksek teklifi veren bir kişi, 19 Kasım’da Cape Town’da düzenlenecek törene katılma şansını elde ederek, yarışın ikinci ayağının başlangıcını Team Alvimedica ekibi ile birlikte yapmakla kalmayacak aynı zamanda denizcilik geleneğinin çok özel ritüellerinden biri olan “Atlama Koltuğu” (Jump Seat) deneyimini Team Alvimedica ekibi ile yaşayacak.

Volvo Ocean Race’in bundan sonra gerçekleştirilecek sekiz etabında da tekrarlanacak açık artırmalar ile bir yandan kalp sağlığı konusuna dikkat çekilirken diğer yandan yarışmanın düzenlendiği tüm ülkelerdeki kalp sağlığı örgütleri için yüzbinlerce dolarlık bağış toplanacak.

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca yelken meraklısı ve sporsever tarafından takip edilen ve “Okyanusların Formula 1’i” olarak nitelendirilen Volvo Ocean Race’in Alicante - Cape Town arasındaki ilk etabı tamamlanmak üzere. İspanya’nın Alicante şehrinde 11 Ekim’de düzenlenen muhteşem törenle uğurlanan ve aralarında yarışın en genç takımı Team Alvimedica’nın da bulunduğu 7 tekne, Volvo Ocean Race’in ilk etabının varış noktası Cape Town’a yaklaşırken, mücadele de hız kesmeden sürüyor.

Dünya Kupası ve Formula 1’den sonra dünyanın en prestijli spor organizasyonu olarak kabul gören Volvo Ocean Race’te yarışan ilk ve tek Türk takımı olan Team Alvimedica ise, bir yandan dördüncülük için mücadelesine tüm heyecanıyla devam ederken, diğer yandan kalp sağlığı konusunda dünyanın dört bir yanında farkındalık yaratmayı amaçlayan sıra dışı bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza atıyor. 

Atlama Koltuğu (The Jump Seat) Deneyimini Team Alvimedica ekibi ile yaşayacaklar

Proje kapsamında, Team Alvimedica’nın web sitesinde düzenlenen açık artırmaya katılan yelken meraklıları arasından en yüksek teklifi veren bir kişi, 19 Kasım’da Cape Town’da düzenlenecek törene katılma şansını elde ederek, yarışın ikinci ayağının startını Team Alvimedica ekibi ile birlikte verecek. Yarışın heyecanını ve start coşkusunu profesyonel yelkencilerle birlikte yaşamaya hak kazanan bağışçı, teknede yer alan “Atlama Koltuğu” (The Jump Seat) adı verilen özel koltuğun misafiri olacak ve ekip açık denizlere yelken açmadan güvenli bir noktada tekneden atlayarak, kendisini bekleyen özel botla güvenli bir şekilde karaya ulaştırılacak.

Yarışın her bir etabında (Abu Dhabi, Sanya, Auckland, Itajai, Newport, Lisbon, Lorient, Gothenburg) tekrarlanacak olan açık artırmanın geliri ise, o etabın bulunduğu ülkede kalp sağlığı konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına teslim edilecek. 19 Kasım’da Cape Town’da gerçekleştirilecek tören için yapılan açık artırmada toplanan bağış, kalp hastası çocukların bakım kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Güney Afrika Pediatrik Kalp Vakfı’na aktarılacak. (Açık artırmalar www.teamalvimedica.com/auction adresi üzerinden takip edilebilir.)

“Kalp sağlığı konusunda farkındalık yaratacağız”

Team Alvimedica takımının sahibi Alvimedica’nın CEO’su Dr. Cem Bozkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Girişimsel kardiyoloji alanında dünya çapında hayata geçirdiğimiz çalışmaların bir parçası olarak, kalp sağlığı konusunda çalışmalar gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarını desteklemeye büyük önem veriyoruz. ‘Team Alvimedica Jump Seat Deneyimi’ de bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz çalışmalardan biri. Yarışın her etabının başında gerçekleştirilecek açık artırmalarda elde edilen gelirlerin tümü yerel bir kalp vakfına bağışlanacak. Hayata geçirdiğimiz bu projenin, Volvo Ocean Race’in uğrayacağı her durakta kalp sağlığına dikkat çekerek ve bu alanda yapılan çalışmalarla ilgili farkındalık yaratması konusunda küçük de olsa bir adım olmasını umuyoruz” diyor.

Alicante ve Cape Town arasında gerçekleştirilen ilk etabın 7 Kasım tarihinde tamamlanması bekleniyor. Volvo Ocean Race’te yarışan yedi takım, 19 Kasım’da start alacak Cape Town - Abu Dhabi etabı için bir yandan stratejilerini belirlerken diğer yandan güç ve enerji depolayacaklar. 19 Kasım’da Team Alvimedica ekibiyle birlikte Table Koyu’ndaki start heyecanına katılacak yelken meraklısının kim olacağını ise bugün başlayan açık artırmanın sonucu belirleyecek.

Denizcilik dünyasındaki en özel geleneklerden biri olan Jump Seat’in bugüne kadar sadece VIP konuklar ve sponsorlar için saklı tutulan bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Dr. Cem Bozkurt, “Bu ritüeli dünyanın dört bir yanındaki yelken meraklılarına açarak, kalbimize en yakın konuya, kalp sağlığına dikkat çekmek, böylece bir kazan-kazan ilişkisi oluşturmak istedik” diyor.

İlk atlayışı Dr. Cem Bozkurt gerçekleştirmişti

Alvimedica, “Jump Seat Deneyimi” projesini ilk olarak İspanya’nın Alicante şehrinde gerçekleştirilen açılış seramonisinde duyurmuştu. Hatta yarışın ilk atlayışını bizzat gerçekleştirerek kampanyanın startını veren de şirketin CEO’su Dr. Cem Bozkurt olmuş, şirket İspanyol Menudos Corazones Foundation’a 10 bin euro tutarında bir bağış gerçekleştirmişti.

Proje kapsamında açık artırma ile yelken meraklılarına sunulan bir diğer önemli fırsat da “Pro-Am Yarışları”nda Team Alvimedica ile yarışma şansı olacak. Açık artırmada en yüksek teklifi verecek olan bir kişi, kendi oluşturacağı beş ya da yedi kişilik ekiple Team Alvimedica ekibine dahil olarak, yarışın durağı olan limanda gerçekleştirilecek liman içi “Pro-Am Yarışları”na dahil olarak, profesyonel yelkencilerle yarış heyecanını yaşama ve Volvo Ocean Race’in diğer takımlarına karşı gerçek bir mücadeleye girme şansına sahip olacak.

1-065.jpg

3-058.jpg4-044.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.