1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Tedavisi yapılan caretta caretta denize bırakıldı
Tedavisi yapılan caretta caretta denize bırakıldı

Tedavisi yapılan caretta caretta denize bırakıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde yaralı halde bulunan dişi deniz kaplumbağası tedavisi tamamlandıktan denize bırakıldı. 50 yaşlarında olduğu belirlenen caretta carettaya dişi olması nedeniyle Bilkent Fatoş ismi verildi.

A+A-

Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi İztuzu plajında bulunan Deniz Kaplumbağa Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) bir caretta carettayı daha kurtardı. Araştırma yapmak için sahilde dolaşan görevliler tarafından görülen ve hareketlerinde anormallik sezilen bir deniz kaplumbağayı merkeze götüren ekipler, kaplumbağanın çene altındaki olta iğnesini çıkarıp tedavi ettikten sonra denize bıraktılar.

Yüksek Lisans Araştırma Görevlisi Fatih Polat yaptığı açıklamada; “2 gün önce yaptığımız rutin gece arazi araştırmalarımızda yuvalamak için kumsala çıkan, kaplumbağalardan birisini gördük, kaplumbağanın üzerindeki bazı anormal görüntülerden, yaralı olduğu kanısına vardık. Bunun üzerine kaplumbağayı merkezimize getirdik. Rutin morfolojik kontrolü ve kan tetkikleri yapıldıkdıktan sonra, hayvanın çene altında olta iğnesinin saplanması sonucunda yaralanmanın meydana geldiğini gördük. Delik oluşturan bu yaranın bakterilerden arındırılması gerekiyordu, ayrıca kaplumbağanın yuvalama dönemi olmasından dolayı tedaviyi hızlandırdık ve onu ait olduğu yere bıraktık. Öyle umuyoruz ki, bu kaplumbağa ikinci yuvalamayı yine burada yapacak. Bizler tedavi edip denize bıraktığımız her kaplumbağaya isim veriyoruz. Bu kaplumbağamız da yaklaşık 50 yaşlarında ve dişiydi. İsmi, Bilkent Fatoş oldu. Bir Caretta caretta’nın daha hayatını kurtardığımız için mutluyuz” dedi.Bilkent Fatoş denize bırakılırken, İztuzu Plajın’nda bulunan turistler, kaplumbağanın denize bırakılışını şaşkın gözlerle izledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.