1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Tekirdağlı balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor
Tekirdağlı balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor

Tekirdağlı balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor

Tekirdağ'da, trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar, 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyebilmek için günlük mesailerini ağlarını onarmak için harcıyor.

A+A-

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifleri Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trol ve gırgır ağlarıyla avlanan balıkçılar için 15 Nisan'da av yasağının başladığını ancak balıkçıların limandaki mesailerinin devam ettiğini söyledi. Sezon açılışının her zaman balıkçıları heyecanlandırdığını belirten Coşkunçay, 15 Nisan-1 Eylül'deki zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Balıkçılar için av sezonu iş anlamında ne kadar önemliyse, sezon kapandığında yapılacak bakım ve onarım çalışmaları da bir o kadar önemli" dedi.

Coşkunçay, balıkçıların bu günlerde mesailerini ağ onararak geçirdiğini aktararak, balıkçılar için av sezonunun bittiğini ancak ağ sezonunun devam ettiğini kaydetti.

"FUTBOL SAHASI GENİŞLİĞİNDE AĞ ONARIYORUZ"

Tekirdağ'da balıkçılık yapan İdris Şeremet de yeni sezon için hazırlıklara hızla devam ettiklerini söyledi. Geçen sezonun kendileri için iyi sonuçlanmadığını ancak önümüzdeki sezonun iyi geçeceğine inandıklarını ifade ederek, "Ağlarımızı, donanımlarımızı, gemiyi ve makineleri tüm hızla 1 Eylül için hazırlıyoruz" diye konuştu.

Şeremet, sabah erken saatlerde mesaiye başladıklarının ve gün boyunca ağ onardıklarını belirterek, "Gırgırımızda yaklaşık bir futbol sahası genişliğinde ağ var ve her sezon bu ağların onarılması ya da değiştirilmesi gerekiyor. 1 Eylül'e kadar bu ağların dikişlerini söküp yeniden dikiyoruz, yırtılan yerleri onarıyoruz" şeklinde konuştu.Ağ onarım işini, tayfaların yanı sıra, emekli balıkçıların da yevmiyeci olarak yaptığını aktaran Şeremet, şunları kaydetti; "Daha önce balıkçılık yapan ve emekli olan ancak ek gelir elde etmek için çalışan arkadaşlarımız var. Onlarla beraber ağ sezonumuza devam ediyoruz. Tekirdağ balıkçı limanında 25 arkadaşımız yevmiye karşılığında bizimle beraber ağ onarım işi yapıyor. Böylece, eski balıkçılar da ağ onararak ek gelir elde ediyorlar."

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.