1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tekne takip sistemi yıl sonu hizmette
Tekne takip sistemi yıl sonu hizmette

Tekne takip sistemi yıl sonu hizmette

Antalya Şube Başkanı Kendiroğlu akaryakıt kaçakçılığını önlemek için bakanlığın tekne takip sistemi hazırlandığını, sistemin sene sonunda uygulamaya konulacağını açıkladı.

A+A-

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı İnanç Kendiroğlu, Antaya'ya su altı müzesi yapılması için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) proje sunduklarını bildirdi.

DTO Antalya Şubesi dördüncü meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan DTO Antalya Şubesi Başkanı İnanç Kendiroğlu, geçen ay yaptıkları faaliyetleri ve hedeflerini anlattı.Kendiroğlu, portör muayenesinin iptali için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yazışmalar yaptıklarını, bu konunun ilerleyen zamanlarda çözüleceğini düşündüğünü söyledi.

Kaleiçi Yat Limanı'nın özel bir şirket tarafından işletildiğini hatırlatan Kendiroğlu, "Önceki yönetim bununla ilgili kooperatifimizin işletmesi için bir takım girişimlerde bulundu ancak bir sonuca varılmamıştı. Bu konuyla ilgili tedirginlik söz konusu, işleten şirketin yat limanını devretmek için bir takım çalışmalar yaptığını duydum. Bu konuyla ilgili belediyeyle ilgili girişimlerde bulunacağız" dedi.

Kendiroğlu, ÖTV'siz yakıt kullanılmaya devam edileceğini ancak akaryakıt kaçakçılığını önlemek için bakanlığın tekne takip sistemi hazırlandığını, sistemin sene sonunda uygulamaya konulacağını ifade etti. BAKA ile görüşmeler yaptıklarını dile getiren Kendiroğlu, şöyle konuştu :

"Antalya'ya su altı müzesi yapılması için proje sunduk. Meksika'da bu müzenin bir benzeri var. BAKA olumlu karşıladı. Nerede yapabiliriz konusu gündeme geldi, bölgede en az dalış noktası olan Side'de olabilir diye düşünüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor ."

Şube olarak Facebook ve Twitter hesabı açtıklarını hatırlatan Kendiroğlu, denizcilikle ilgili haberlerin, gelişmelerin ve sorunların dile getirilebileceği bir platform oluşturduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından DTO eski şube başkanı Ahmet Erol, Kendiroğlu'na plaket verdi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1152 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.