1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tekneler barınakta mahsur kaldı
Tekneler barınakta mahsur kaldı

Tekneler barınakta mahsur kaldı

Alaplı Su ürünleri Kooperatif Başkanı Erkan Yılmaz, balıkçı barınağını girişini kumla dolduğunu ve teknelerin giriş çıkışlarda zorlandığını açıkladı.

A+A-

Zonguldak Alaplı ‘da 15 Ağustos'ta sona erecek çapari ile av yasağı öncesi palamut çaparisi yapanlar sezona hazırlanıyor. Alaplı Su ürünleri Kooperatif Başkanı Erkan Yılmaz, 15 Ağustos'ta açılacak çapari av sezonu öncesi barınaklarda amatör balıkçıların son hazırlıklarını yaptığını söyledi.

Balıkçı barınağını girişini kumla dolduğunu ve sandalların giriş çıkışlarda zorlandığını ifade eden Yılmaz, "Barınakta onlarca amatör balıkçı sandallarını son bakımlarını yapıyor. Çapari ustaları da kendilerine yeni çapariler hazırlıyor. Sezon 15 Ağustos'ta açılıyor. Ancak en büyük sıkıntımız barınağın girişinin kumla dolduğu için sandal sahipleri zorluk çekiyor. 1 Eylül'de balık sezonun açılmasıyla birliktede buraya büyük balıkçı tekneleri giremiyor. Bunun sıkıntısı içerisindeyiz. Bu konuda devletimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Palamut çaparisi yapan amatör balıkçı Ferhat Atmış da, 15 Ağustos'a kadar hazırlıkların tamamlayarak denize açılacaklarını belirterek,"Yaklaşık 10 yıldır amatör balıkçılıkla uğraşıyorum. Şu anda çapari yapıyoruz. Çaparileri ben kendim titizlikle hazırlıyorum. Çapari yaparken balıkçıların en çok dikkat ettiği şey kancalara takılan tüydür. Genelde ördek, martı tüyleri kullanıyoruz. Bu yıl palamudun bol olacağı söyleniyor. Amatör balıkçılar olarak sabırsızlıkla 15 Ağustos tarihini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

virahaber.com

Bu haber toplam 970 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.