1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TMMOB GEMİMO 37. Olağan Genel Kurulu yapıldı
TMMOB GEMİMO 37. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TMMOB GEMİMO 37. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) 37. Olağan Genel Kurul Toplantısının ilk bölümü Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Barbaros Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

A+A-

Seneler önce Yüksek Denizcilik Okulu'na ev sahipliği yapmış olan okul binasında bir araya gelen üyeler, eski okullarında yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar. Seçim ise ertesi gün Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi'nde yapıldı.

19-20 Nisan 2014 tarihlerinde yapılan Genel Kurul Toplantısının ilk gününde açılışı 36. Dönem Genel Sekreteri Salih Bilal açılışı yaparak gündem gereği divan kurulunun oluşturulması için haziruna yöneldi. Bu doğrultuda; Divan Başkanlığına Selçuk Şenkal, Divan Başkan Yardımcılığına Sena Nomak, Divan Katipliklerine de Ayşe Aslı Başak ve Görkem Kökkülünk oy birliği ile seçilerek Divan Kurulu oluşturuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve 36. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın bir açılış konuşması yaptı. Ardından mesajlar okundu. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Maden Mühendisleri Odası temsilcisi Necmi Ergun, Kimya Mühendisleri Odası temsilcisi Halil Kavak, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Güldem Cerit, Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç ve Eski Denizcilik Müsteşarı, HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naiboğlu'nun iyi dilek mesajları ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun telgrafları okundu.

Daha sonra kardeş sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine söz verildi. Sırasıyla Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Alnıaçık, Denizcilik Federasyonu Başkanı Bülend Temur, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Sarıoğlu, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baybora Yıldırım, Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Saim Oğuzülgen, Deniz Trafik Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Terzi, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Onursal Başkanı Erkan Dereli ve Deniz ve İçsular Düz3enleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli geçmiş dönem yönetim kuruluna teşekkür ederek seçilecek olan yönetim kuruluna başarı dileklerini sundular.
Daha sonra 36. Dönem Genel Sekreteri Salih Bilal Çalışma Raporunu, 36. Dönem Muhasip Üyesi Yaşar Canca Mali Raporu, Murat Nurova ise Denet Raporunu okudu.

Raporların değerlendirmesi yapıldı ve oylamaya geçildi. Tüm raporlar Genel Kurul tarafından oybirliği ile aklandı. Divan Başkanı Selçuk Şenkal 36. Dönem Yönetim Kurulunu kutladı ve eski yönetim kurulu salondan büyük alkış aldı. 36. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı. 37. Dönem bütçe tasarısı Muhasip Üye Yaşar Canca tarafından açıklandı. Oylamaya sunuldu ve muhammen bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Dilekler ve temenniler bölümünün ardından seçime katılacak adayların dilekçeleri alındı ve toplantı sona erdi. Ertesi gün sandığa gitmek üzere seçim duyurusunda bulunan Divan Başkanı Selçuk Şenkal toplantıyı sonlandırdı.

20 Nisan 2014 Pazar günü oy sandıklarına giden üyelerin oyları sayıldıktan sonra 37. Dönem Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri ile Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi. Buna göre Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Feramuz Aşkın, Mehmet Akça, Salih Bilal, A.Yaşar Canca, Cemalettin Şevli, Selçuk Nas, Adnan Parlak olarak belirlendi. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise; Pınar Acar, Alper Kılıç, Murat Akpınar, Sena Nomak, Gizem Çevik, Turgay Karabulut, Hasan Karaçam olarak belirlendi. Denetleme  Kurulu Asıl Üyeleri; Cem Mohan, M.Murat Nurova, M.Hikmet Eltüvellih olurken yedeklerine; Karnik Bingül, Yaşar  Çoban ve Naşit Yamanyar seçildiler.

Görev dağılımı yapılacak olan ilk Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında belirlenecek.

gemimo_2-001.jpggemimo_4.jpggemimo_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.