1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TMMOB’dan 3.köprü kararı
TMMOB’dan 3.köprü kararı

TMMOB’dan 3.köprü kararı

TMMOB, 3. Köprü projesinin imar planını yapan şehir plancıları Ahmet ve Arzu Özdal'a, '3 ay süre ile meslekten men' cezası verdi.

A+A-

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 3. Köprü projesinin imar planını yapan şehir plancıları Ahmet ve Arzu Özdal'a, '3 ay süre ile meslekten men' cezası verdi. 

Ankara İdare Mahkemesi'nde dava konusu olan olay şöyle gelişti: 2 Haziran 2011'de ihalesi yapılan Kuzey Marmara Otoyolu imar planı işini Ahmet Özdal ve ortağı Arzu Özdal'a ait Bige İnşaat firması aldı. TMMOB Şehir Plancıları Odası, planlama çalışmalarına başlayan ortaklara 9 Şubat 2012'de, işi yapabilecek yeterliliğe sahip olduklarını gösteren 'mesleki denetim bilgi formu ve büro tescil belgesi' verdi.

 

10 BİN TL HARÇ ALDILAR

Oda, yapılacak işin de yazılı olduğu bu belge karşılığında firmadan yaklaşık 10 bin lira harç aldı. Ancak 4 ay sonra Şehir Plancıları Odası bu kez, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin 'planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu', projede yer alarak 'meslek etik ve ahlakı ile bağdaşmayan faaliyet' yaptıkları gerekçesiyle iki ortak ile 4 firma çalışanı hakkında soruşturma açtı. Açılan soruşturmanın şaşkınlığını yaşayan Ahmet ve Arzu Özdal yaptıkları savunmada, proje ve planla ilgili bir yargı kararı bulunmaksızın TMMOB'un aldığı kararın 'yargısız infaz' niteliği taşıdığını ifade etti.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 995 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.