1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Total, Türkiye'deki faaliyetleri için Demirören ile anlaştı
Total, Türkiye'deki faaliyetleri için Demirören ile anlaştı

Total, Türkiye'deki faaliyetleri için Demirören ile anlaştı

Total Türkiye'deki akaryakıt istasyonları ve ticari satış varlıklarını Demirören'e 325 milyon Euro'ya sattı.

A+A-

Fransız enerji şirketi Total, Türkiye'deki bazı faaliyetlerini 325 milyon euro'ya Demirören Grubu'na devretmek üzere satış anlaşması imzaladığını açıkladı.

Total'den yapılan yazılı açıklamada, satış anlaşmasının, şirketin Türkiye'deki istasyon ağını, ticari faaliyetlerini, ikmal ve lojistik varlıklarını içerdiği belirtildi.

Satış işleminin kamu yetkilerinin onayına tabi olduğu ifade edilen açıklamada, Total Yönetim Komitesi Üyesi, Piyasa ve Servis Bölüm Başkanı Philippe Boisseau, "Türkiye'de uzun seneler boyunca faaliyet gösterdikten sonra, pozisyonumuzu ve rekabet ortamını derinlemesine inceledik ve dünya genelindeki faaliyetlerimizden beklediğimiz kazanç seviyelerini yakalamak için perakende satış faaliyetlerimizde yeterli pazar payına ulaşmanın zor olduğu sonucuna vardık" dedi.

Açıklamada ayrıca Fransız şirketinin devir işleminin tamamlanmasını takiben, ayrı bir şirket çatısı altında bir araya getirilecek madeni yağ ve kokusuz LPG faaliyetleri ile Türkiye pazarında varlığını sürdüreceği duyuruldu.

Devir işlemi birkaç ay içinde tamamlanana kadar, Total Oil Türkiye'nin faaliyetlerini Demirören Grubu ile koordineli bir şekilde ve özellikle de rekabet hukuku açısından düzenlemelere azami saygı göstererek takip edeceği kaydedildi.

Açıklamada son olarak, Total Oil Türkiye'nin, yüzde 5,5 akaryakıt bayi ağı ve yüzde 11,4'lük pazar payı ile madeni yağlarda ve Avrupa yakasında da kokusuz LPG'de faaliyetlerini devredilmediği belirtilirken, "Devir işleminin tamamlanmasını takiben bu faaliyetler ayrı bir şirket çatısı altında bir araya getirilecektir" ifadesi kullanıldı.

virahaber.com

Bu haber toplam 1116 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.