1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Trabzon-Soçi hattı yeniden ulaşıma açıldı
Trabzon-Soçi hattı yeniden ulaşıma açıldı

Trabzon-Soçi hattı yeniden ulaşıma açıldı

Rusya Federasyonu'ndaki Sochi Deniz Ticaret Limanı tekrardan yolcu ve otomobil taşıyan gemilerin ulaşımına açıldı.

A+A-

Trabzon ekonomisinin ve özellikle turizminin gelişmesine mühim katkı sağlayacak Sochi (Soçi) limanı yolcu ve otomobil taşıyan gemilerin ulaşımına açıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu'ndaki Sochi Deniz Ticaret Limanı'nın tekrardan yolcu ve otomobil taşıyan gemilerin ulaşımına açıldığını açıkladı . Hacısalihoğlu, 'Bu gelişmeyle Türkiye'nin ve Karadeniz'in, Rusya Federasyonu'nun Soçi kenti ile ilişkileri tekrardan gelişecek' diye belirtti . Karadeniz ve Türkiye'nin Rusya pazarına açılan kapısı Trabzon Limanı'ndan Soçi'ye yapılacak olan taşıma faaliyetleri bölgedeki birden fazla sektör temsilcisini şimdiden heyecanlandırdı.

YOLCU VE OTOMOBİL GEMİLERİNE AÇIK

Trabzon Limanı İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Soçi Limanı'nın bir daha açılmasının Trabzon ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti . Ermiş, 1990'lı yıllarda 160 binlere ulaşan yolcu sayısının 20 binlere kadar düştüğünü ve yolcu turizminin 2009 eylül ayına kadar sürdüğünü ifade etti . Seferlerin tekrardan başlamasıyla Rus vatandaşlarının Trabzon turizmi başta olmak üzere birden fazla sektöre katkı sağlayacağını belirtti . Ermiş sözlerini şu şekilde devam ettirdi : 'Asıl bekletimiz yük taşımacılığının da tekrardan Trabzon'a dönmesi. Soçi Limanı'na yakın olduğundan dolayı yaş sebze-meyve ve narenciye ihracatında 300 bin tona varan ihracat söz konusuydu. Trabzon bu alanda 1 numaraydı. Buranın tekrardan açılması Türkiye ve Rusya arasında uygulamaya girmesiniz beklediğimiz 'Yeşil Hat Çalışması' için de öncü olabilir' diye belirtti . Ermiş, limanda geliştirilen altyapı çalışmaların sayesinde ihracat ve ithalattaki yeniliklere hazır olduklarını dile getirdi.

2018 Dünya Kupası'na hazırlık girişimi

Suat Hacısalihoğlu, konu hakkındaki değerlendirmesinde, 'Soçi Deniz Ticaret Limanı otomobil taşıyan gemilerin ulaşımı için açılmıştır. Sochi-imeretinsk (Adler) Limanı'nda da yük gemilerinin girişleri ile alakalı bir problem bulunmamakta, Ro-Ro gibi gemilerin girişi ile alakalı çalışmalar devam etmektedir' diye belirtti . Hacısalihoğlu, şunları açıkladı : 'Bu gelişmeyle Türkiye'nin ve Karadeniz'in, Sochi kenti ile ilişkileri tekrardan gelişecek. Rusya, 2018 Dünya Futbol Kupası yatırımlarına hazırlanıyor. Ayrıca, Eylül'de 13. Soçi Yatırım Forumu yapılacak olan . Bin 300 Türk firması tarafından Rusya'da günümüze kadar 50 milyar dolarlık müteahhitlik yatırımı yapıldı.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2964 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.